Vinteren gjør comeback: – Det kan være lurt å vente med å skifte til sommerdekk

Venter du på sol og temperaturer over 10 grader i Tromsø? Ifølge meteorologene er dette noe du kan se lenge etter.
nyheter

I Sør-Norge skinner sola og temperaturene kryper godt over 15 grader, noe som står i sterk kontrast til forholdene som venter oss her i nord.

– Det har regnet og sluddet i morges, men utover dagen blir det temperaturstigning og det vil gå over til regn, også ganske høyt oppe i fjellet, sier Håvard Larsen, meteorologikonsulent ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Snø

Men mildværet ser ikke ut til å vare lenge. Allerede lørdag morgen vil vinteren gjøre comeback.

– På fredagen blir det gråvær og regn først på dagen, men når vi nærmer oss lørdagen, så faller temperaturene ganske mye. Det blir klassisk nordavind, og etter hvert snøbyger, også i lavlandet, sier Larsen.

– Det kommer nok ikke voldsomme mengder, men det kan være lurt å vente med å skifte til sommerdekk, legger han til.

– Ingen varme på vei

Syns du kanskje dette var dystre nyheter? Dessverre ser det ikke ut til å bedre seg med det første.

– Det ser ikke ut til å bli noe vår med det første. Tendensen er kjølig vær, og vi klarer ikke å se noe varme på vei. Den nordlige værtypen fortsetter til neste uke, med fare for nedbør og kanskje også hvit nedbør, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter