Bistandsadvokaten:

– De pårørende er preget

Det var en preget familie som tirsdag fikk høre om hvordan den tiltalte drepte Linn Olsen Uteng.

FORBEREDT: Bistandsadvokat Erik Ringberg (til venstre) forteller at de pårørende var godt forberedt på hva som ventet dem i rettssalen. Her er han sammen med aktor, Tor Børge Nordmo (til høyre).  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Tirsdag startet rettssaken mot en mann fra Rwanda, som står tiltalt for å ha drept Linn Olsen Uteng i juli 2016.

Da tiltalte entret rettssalen i Nord-Troms tingrett, var det flere tilhørere som brast ut i gråt.

– Godt forberedt

I løpet av første dag i retten har både tiltalte, Utengs søster og to politibetjenter forklart seg.

– Det har ikke vært mye overraskelser som har kommet fram. De pårørende var godt forberedt, og etter forholdene har det gått greit, sier bistandsadvokat Erik Ringberg til iTromsø.

Søsteren til Uteng forklarte seg grundig om hennes forhold til tiltalte, og hvordan hun blant annet ba søsteren om å bryte kontakten med mannen.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hvordan hun påvirkes av dette, men det ligger i sakens natur at de pårørende er preget. Det er ingen som er uberørt av dette, sier Ringberg.

– Lei seg

Den tiltalte erkjente straffskyld da tiltalen ble lest opp, og forklarte i detalj hva som ledet fram til den skjebnesvangre dagen i juli i fjor. Tiltalte brøt flere ganger ut i gråt, og måtte ta flere lengre pauser i sin forklaring.

– Han har grudd seg til dette lenge, og er veldig lei seg, sier forsvarer, Hans Olav Bytingsvik, til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter