– Uteng døde av forblødninger og pusteproblemer. Det var til sammen 22 stikkskader. De fleste av dem var på begge siden av brystkassen. Hun hadde også skade på venstre arm og utsiden av venstre legg, sa Nordmo i sin innledning.

I Nordmos innledning gikk han gjennom hendelsesforløpet den skjebnesvangre dagen 28. juli, da Uteng ble drept.

Tiltalte ringte venninne av drapsofferet

Omkring klokken 17.00 blir Uteng og den tiltalte sluppet av ved en privat adresse i Tromsø. Etter planen skulle venninnen hente henne senere på kvelden.

– Hun ble oppring fra tiltalte som sa at han har drept Uteng. Politiet fikk oppringning klokken 18.20, der en mannsperson sier at han har drept kjæresten sin, forklarer Nordmo.

Hadde kuttskader i brystet

Politiet aksjonerte mot fire ulike adresser, før de klokken 19.45 fant fram til leiligheten i Røstbakken. Der ble den tiltalte pågrepet i leiligheten. Her fant de også kniven.

– Den tiltalte ble fraktet til UNN for behandling. Han hadde to kuttskader i brystet, sier Nordmo.

Dødstidspunktet er satt til 17.45.

Les alt om Røstbakkendrapet her

Innledet nytt forhold

To måneder etter at tiltalte kom tilbake i Norge, etter et opphold i Danmark, skal han ha drept sin ekskjæreste.

I sin innledning forklarte aktor at Linn Olsen Uteng hadde innledet et forhold til en annen mann før drapet fant sted.

– Den tiltalte kommer til Norge i oktober 2008, og innleder et forhold til Uteng i 2010. Forholdet var litt av og på. Tiltalte forlater Tromsø i slutten av 2015, men da han kommer tilbake i mai 2016, hadde Uteng innledet et forhold til en annen. Det kan se ut til å ha blitt vanskelig, forklarte Tor Børge Nordmo.