Søsteren til Linn: - Jeg var redd ham

Søsteren til drepte Linn Olsen Uteng brøt kontakten med henne fordi hun var redd den tiltalte.

DREPT: Linn Olsen Uteng ble drept i en leilighet i Røstbakken i fjor. Eks-kjæresten erkjenner straffskyld for drapet. 

nyheter

Allerede på et tidlig tidspunkt i forholdet mellom Linn og den tiltalte, skal det ha vært turbulent. Søsteren forklarte i retten om en hendelse i 2010 som gjorde at hun brøt kontakten med søsteren.

– Vi våknet av et brak. Vi gikk inn på soverommet til Linn. Der satt hun og plukket opp glasskår. Han hadde knust et speil, forklarte søsteren.

– Tok kvelertak

Etter denne hendelsen, skal søsteren ha oppfordret tiltalte til ikke å drikke mer alkohol. Ifølge henne, skal tiltalte da ha tatt kvelertak på henne.

– Jeg tok en tom colaflaske og slo den i bakhodet hans. Han slapp taket, men han slo meg i hodet med ei vinflaske, forklarte søsteren.

Redd

Etter dette skal søsteren ha oppfordret Uteng til å unngå kontakt med tiltalte. Da dette ikke skjedde, brøt hun kontaktet med søsteren i et halvt år.

– Jeg var redd ham. Da han dro til Danmark, kunne jeg slappe av.

Videre forklarte søsteren at Uteng pleide å ha blåmerker på steder hun betegner som «rare plasser». Dette er derimot noe forsvareren, Hans Olav Bytingsvik, påpeker at ikke ble nevnt i politiavhørene.

- Nervøs

Søsteren fortalte at Linn virket nervøs mot slutten av forholdet.

- Man merket det på henne. Hun ble en helt annen da han hadde dratt fra Norge. Hun var mer livlig.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter