Vil vente på UD for å svare på lovligheten rundt Israel-boikotten

Avventer UDs redegjørelse.

Fylkesmannen i Troms, Bård Pedersen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti vil ha avklart hvorvidt vedtaket om boikott av israelske varer er lovlig.

Fylkesmannen har svart på behandling av lovlighetsklagen, og sier de vil legge til grunn at saken ligger klar til formell behandling hos dem basert på de oversendte dokumentene, men at de samtidig er kjent med at spørsmålet hvorvidt det aktuelle vedtaket er i tråd med Norges folkerettslige forpliktelse, er til vurdering i Utenriksdepartementet.

Fylkesmannen ønsker derfor å avvente UDs redegjørelse i saken før det tas stilling til vedtakets lovlighet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter