«Zucca» gir 20.000 kroner i støtte til Blåmann Skatepark

Da skateparken trengte økonomisk hjelp for å få flyttet en miniramp fra parkeringsplassen til selve parken, trådte Zuccarellostiftelsen til.

PARKSTØTTE: Zuccarello støtter skateparken på Ersfjordeidet med 20.000 kroner.  Foto: IL Blåmann

nyheter

ILDSJEL: Odd-Børge Hansen, primus motor bak Blåmann Skatepark. 

En av ildsjelene bak Skatepark-prosjektet på Ersfjordeidet, Odd-Børge Lunde Hansen, forteller at parken fikk en miniramp i gave fra Betongpark AS.

Den står nå på parkeringsplassen ved Blåmann idrettspark, men planen er å få den flyttet ned til selve skateparken, utvide den med en seksjon til slik at flere kan bruke den samtidig, samt kle den i slitesterkt materiale. For å få det til, trengs det penger.

Og der kommer hockeystjernen Mats Zuccarello Aasen  og hans stiftelse inn i bildet.

- Vi søkte om midler for å gjennomføre flyttingen og oppgraderingen, samt få gjort litt grunnarbeid, og fikk innvilget støtte på 20.000 kroner, forteller Hansen.

LES OGSÅ: Zuccarello redder Tromsøs NM-drøm

Slitesterkt materiale

Når rampen har kommet på plass, er planen er å kle den i skateliteplater - slitesterke komposittplater som tåler nordnorsk vær.

- De egner seg veldig godt til utendørs anlegg. Det er blant annet samme materialet som Tjøme- og Vierli-parkene bruker.

Ifølge Hansen gjenstår det ennå litt arbeid før parken er klar for den offisielle åpningen i juni.

- Vi ble ikke helt ferdig med betongparken. Vi må få unnagjort litt flislegging og malingsarbeid før vi er helt klare for åpningen, sier han.

LES OGSÅ: I fire år har ildsjeler stått på for ny skatepark – snart står den endelig klar

Krysser fingrene for opphold

Åpningen er lagt til samme dag som Midnight Sun Marathon - 17. juni.

- Vi krysser fingrene for at det i år blir litt oppholdsvær. Regn, betong og skateboard er ikke en veldig heldig kombinasjon. Det blir sabla glatt og brettene tåler fuktigheten dårlig, sier han og ler.

Skateparken på Ersfjordeidet er verdens nordligste utendørs plasstøpte betongpark. På Zuccarellostiftelsens Facebook-side skriver stiftelsen at de er stolte av å støtte IL Blåmann med oppgraderingen.