Røstbakken-drapet

– Tiltalte kan ha påført stikkskadene selv

Ut fra bevisene på åstedet og analyse av klærne, mener politioverbetjent i Kripos, Arvid Berkås,at det er lite sannsynlig at Linn Olsen Uteng stakk tiltalte.

  Foto: Håkon Steinmo

DETTE ER SAKEN:
 • Torsdag 28. juli 2016 ble Linn Olsen Uteng (32) funnet knivdrept i en leilighet i Røstbakken.
 • En 36 år gammel mann står tiltalt for drapet. Han ringte selv inn til politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin.
 • Mannen står tiltalt for overtredelse av straffeloven paragraf 275, som straffes med fengsel fra åtte inntil 21 år.
 • Den tiltalte søkte asyl i Norge i 2008, men ble utvist i 2010. Han hadde ikke lovlig opphold i Norge da drapet fant sted.
 • Identiteten til den tiltalte har vært sentral. Selv har han hevdet å være 27 år og fra Kongo. I tiltalen er alderen hans endret til 36 år.
RETTSSAK:
 • Sted: Nord-Troms tingrett.
 • Gjelder: Drapet på Linn Olsen Uteng.
 • Tiltalt: En 36 år gammel mann fra Rwanda.
 • Aktor: Tor Børge Nordmo.
 • Forsvarer: Hans Olav Bytingsvik.
 • Bistandsadvokat: Erik Ringberg
 • Dommer: Harald Tore Roaldsen.
 • Startdato: 09.05.2017.
 • Sluttdato: 15.05.2017.
nyheter

Onsdag ble retten vist tekniske bevis fra åstedet, samt klær som fornærmede og tiltalte hadde på seg da drapshandlingen fant sted.

I leiligheten hvor Linn Olsen Uteng ble funnet drept, var det betydelig mengder blod. Det ble også funnet utvannet blod på kjøkkenet og i begge vaskene i dette rommet.

– Blodsporene tyder på at kamphandlingene har foregått på eller like over gulvet, forklarte Bjerkås i retten.

Han viste da til at det var blodspor under stuebordet, og ikke på bordets overflate.

- Usannsynlig at fornærmede stakk tiltalte først

Tiltalte hevdet tirsdag at det var Uteng som først truet og stakk ham med kniv. Ut fra de tekniske undersøkelsene, så mener Bjerkås at dette er lite sannsynlig. Det bygger blant annet på at singleten til den tiltalte ikke hadde stikkskader.

– Det er fravær av skader på singleten. Det er usannsynlig at fornærmede stakk tiltalte først, sa Bjerkås.

– Stikkene i brystet på tiltalte kan han ha påført selv, sa han.

Blod

Singleten som ble omtalt, hadde betydelig mengder blod på brystpartiet. Bjerkås fortalte at det var små blodsprut på utsiden av singleten.

– Jeg kan ikke si noe mer enn at det er blodsprut. Det kan være fra utpust, men det er bare antagelser. Jeg har ikke noe annet å støtte det på, men de er små og kan være utpustet.

Ifølge Bjerkås forklaring, ble singleten brukt under knærne til en som gjennomførte førstehjelp på avdøde. Dette betegnet han som en ulpempe.

- Singleten ble funnet vrengt, og det var mer blod på innsiden av singleten enn på utsiden, sa han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter