Den tiltalte hevdet tirsdag i retten at det var den drepte Linn Olsen Uteng som først truet ham med kniv. Dette som følge av at han ikke ønsket å gi henne telefonen sin. Dette skal ha ført til en diskusjon og som siden ledet til at Uteng ble drept.

LES OGSÅ: Aktor: - Ble drept med 22 knivstikk

En av politibetjentene som var på åstedet, forklarte i retten onsdag at de måtte sjekke puls på tiltalte da de ankom stedet.

- Kroppen var helt kraftløs, så vi måtte rett og slett dra han med oss ut av leilligheten, sa politibetjenten.

- Jeg så at han pustet og pulsen slo kraftig. Jeg forsøkte å prate med ham, men fikk ikke respons, meddelte han.

Ifølge politibetjenten, hadde tiltalte skader på brystet da han ble pågrepet.

- Han hadde noen kutt i brystet og et av dem var på mellom tre og fem centimter dypt. Jeg vil karaktirisere det som småskader, sa han.

LES OGSÅ: Søsteren til Linn: - Jeg var redd ham

Det var torsdag 28. juli 2016 at Linn Olsen Uteng (32) ble funnet drept i en leilighet i Røstbakken etter å ha blitt knivstukket med et kjøkkenredskap. Den tiltalte ringte selv politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin. Tirsdag erkjente den tiltalte mannen straffskyld for drapet og forklarte i retten hva som ledet fram til den skjebnesvangre dagen.

Mannen står tiltalt for overtredelse av straffeloven paragraf 275, «for å ha drept en annen». Overtredelsen straffes med fengsel fra 8 inntil 21 år.