Politibetjent: Tiltalte hadde et fem centimeter dypt kutt

Etter at den tiltalte ble pågrepet på åstedet, ble han raskt fraktet til UNN med kuttskader i brystet.

Aktor, Tor Børge Nordmo.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

RETTSSAK:
 • Sted: Nord-Troms tingrett.
 • Gjelder: Drapet på Linn Olsen Uteng.
 • Tiltalt: En 36 år gammel mann fra Rwanda.
 • Aktor: Tor Børge Nordmo.
 • Forsvarer: Hans Olav Bytingsvik.
 • Bistandsadvokat: Erik Ringberg
 • Dommer: Harald Tore Roaldsen.
 • Startdato: 09.05.2017.
 • Sluttdato: 15.05.2017.
DETTE ER SAKEN:
 • Torsdag 28. juli 2016 ble Linn Olsen Uteng (32) funnet knivdrept i en leilighet i Røstbakken.
 • En 36 år gammel mann står tiltalt for drapet. Han ringte selv inn til politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin.
 • Mannen står tiltalt for overtredelse av straffeloven paragraf 275, som straffes med fengsel fra åtte inntil 21 år.
 • Den tiltalte søkte asyl i Norge i 2008, men ble utvist i 2010. Han hadde ikke lovlig opphold i Norge da drapet fant sted.
 • Identiteten til den tiltalte har vært sentral. Selv har han hevdet å være 27 år og fra Kongo. I tiltalen er alderen hans endret til 36 år.
nyheter

Den tiltalte hevdet tirsdag i retten at det var den drepte Linn Olsen Uteng som først truet ham med kniv. Dette som følge av at han ikke ønsket å gi henne telefonen sin. Dette skal ha ført til en diskusjon og som siden ledet til at Uteng ble drept.

LES OGSÅ: Aktor: - Ble drept med 22 knivstikk

En av politibetjentene som var på åstedet, forklarte i retten onsdag at de måtte sjekke puls på tiltalte da de ankom stedet.

- Kroppen var helt kraftløs, så vi måtte rett og slett dra han med oss ut av leilligheten, sa politibetjenten.

- Jeg så at han pustet og pulsen slo kraftig. Jeg forsøkte å prate med ham, men fikk ikke respons, meddelte han.

LES OGSÅ: Den drapstiltalte: – Jeg synes ikke noe om at hun hadde vært med en annen

Ifølge politibetjenten, hadde tiltalte skader på brystet da han ble pågrepet.

- Han hadde noen kutt i brystet og et av dem var på mellom tre og fem centimter dypt. Jeg vil karaktirisere det som småskader, sa han.

LES OGSÅ: Søsteren til Linn: - Jeg var redd ham

Det var torsdag 28. juli 2016 at Linn Olsen Uteng (32) ble funnet drept i en leilighet i Røstbakken etter å ha blitt knivstukket med et kjøkkenredskap. Den tiltalte ringte selv politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin. Tirsdag erkjente den tiltalte mannen straffskyld for drapet og forklarte i retten hva som ledet fram til den skjebnesvangre dagen.

Mannen står tiltalt for overtredelse av straffeloven paragraf 275, «for å ha drept en annen». Overtredelsen straffes med fengsel fra 8 inntil 21 år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter