Flyplassen hadde nesten fem prosent flere passasjerer i april

Tromsø lufthavn opplevde en økning i april måned.

Tromsø lufthavn. Foto: Trond Tomassen  Foto: Trond Tomassen

nyheter

I april hadde Tromsø lufthavn 157.354 passasjerer. Dette tilsvarer en økning på 4,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Det kommer fram i en pressemelding fra Tromsø lufthavn Avinor.

Stor økning i utenlandsreiser

Selv om Tromsø lufthavn tradisjonelt sett har hatt færre direkteruter til utenlandske destinasjoner fra Tromsø i april, har man nå hatt en økning med avganger til populære feriesteder som Chania, Gran Canaria og Alicante.

Dette har resultert i at antallet reisende direkte fra Tromsø til utlandet i april havnet på 5.543, noe som er en økning på 74 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Øker også innad Norge

Også innenfor Norges grenser øker antall reisende fra Tromsø. Totalt var det 151.811 reisende til og fra norske lufthavner i Tromsø, noe som er en vekst på 3,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter