Ingen tegn på psykiske lidelser hos tiltalte

Det er ingenting som tyder på at tiltalte har eller har hatt noen psykiske lidelser.

  Foto: Terje Mortensen

nyheter

Det sa de to rettspsykiatrisk sakkyndige, Erlend Bugge og Knut Waterloo, i rettssaken torsdag.

Bugge og Waterloo har gjennomført fire samtaler med tiltalte, hver av dem varte mellom to og 2,5 timer.

Ut fra disse samtalene og observasjonene de har gjort i retten, mener de at det ikke er noe som tyder på at 36-åringen er psykotisk, psykisk utviklingshemmet eller lider av bevissthetsforstyrrelser. Dette være seg under samtalene og da ugjerningen fant sted.

Les alt om Røstbakkendrapet her

– Det er ingen holdepunkter for psykiske lidelser. Han har heller ikke hatt noen psykiske lidelser før, sa Bugge.

Aktor Tor Børge Nordmo tok opp vitneforklaringene til politibetjenter som beskrev tiltalte som nesten apatisk og at de ikke fikk kontakt med han på åstedet.

– Den anses å være en normal reaksjon, og det er på ingen måte overraskende. Hans bevissthetsnivå var normalt, sa Bugge.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter