Nå blir det kollektivfelt i Giæverbukta

Bussen skal raskere fram, melder Vegvesenet. Det betyr kollektivfelt i Giæverbukta.

Foto: Statens vegvesen 

nyheter

Strekningen sørover mellom rundkjøringene Jekta-Giæverbukta får nå eget kollektivfelt for buss.

– Dette er en strekning mange av bybussene må passere to ganger, på vei inn og ut av bussterminalen som ligger like over. Når vi nå slipper bussen fram, blir det et bidrag for å gjøre bussen mer attraktiv i byen, skriver avdelingsdirektør Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Det er den innerste filen mellom rundkjøringene på riksvei 862 som nå blir til kollektivfelt. Dette har vært planlagt helt siden strekningen fikk tre filer for noen år siden. Fredag kommer skiltene opp.

– Vi er svært oppmerksomme på faren for lengre køer for privatbilistene i området, og at det igjen kan gi uheldige konsekvenser for bussen. Oppfordringen fra vår side er derfor å ta hensyn til hverandre og slippe bussen fram allerede fra rundkjøringa nedenfor Jekta, sier Thorsteinsen.

Hun forteller at Statens vegvesen vil følge med på utviklingen, og sier at det kan være aktuelt å endre på oppsettet etter hvert.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter