Nå blir det kollektivfelt i Giæverbukta

Bussen skal raskere fram, melder Vegvesenet. Det betyr kollektivfelt i Giæverbukta.

Foto: Statens vegvesen 

nyheter

Strekningen sørover mellom rundkjøringene Jekta-Giæverbukta får nå eget kollektivfelt for buss.

– Dette er en strekning mange av bybussene må passere to ganger, på vei inn og ut av bussterminalen som ligger like over. Når vi nå slipper bussen fram, blir det et bidrag for å gjøre bussen mer attraktiv i byen, skriver avdelingsdirektør Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Det er den innerste filen mellom rundkjøringene på riksvei 862 som nå blir til kollektivfelt. Dette har vært planlagt helt siden strekningen fikk tre filer for noen år siden. Fredag kommer skiltene opp.

– Vi er svært oppmerksomme på faren for lengre køer for privatbilistene i området, og at det igjen kan gi uheldige konsekvenser for bussen. Oppfordringen fra vår side er derfor å ta hensyn til hverandre og slippe bussen fram allerede fra rundkjøringa nedenfor Jekta, sier Thorsteinsen.

Hun forteller at Statens vegvesen vil følge med på utviklingen, og sier at det kan være aktuelt å endre på oppsettet etter hvert.