Rettsmedisiner mener Uteng ble drept mens hun lå

Ifølge overlege og rettsmedisiner ved UNN, Vidar Isaksen, ble stikkskadene på drepte Linn Olsen Uteng påført i liggende stilling.

Kniven som ble brukt i drapet av Linn Olsen Uteng.  Foto: Politiet

nyheter

Torsdag forklarte overlege og rettsmedisiner på UNN, Vidar Isaksen, seg i retten, der han gikk gjennom skadene på kroppen til avdøde.

Da tiltalte forklarte seg for retten tidligere denne uken nektet han for at han knivstakk henne mens hun lå.

Det ble funnet totalt 22 stikkskader på avdøde. Overlege Isaksen forklarte at det er usikkert om det faktisk er 22 skader, da to av dem kan være forårsaket av ett og samme stikk.

Dødsårsaken var forblødning og pusteproblemer som følge av flere stikk mot brystkassen, som punkterte begge lungene.

Les alt om Røstbakkendrapet her

Liggende stilling

Stikkskadene som er påført avdøde, viser, ifølge ham, at hun har ligget nede da flere av stikkene ble påført.

– Vedkommende har sittet oppå personen og stukket slik, sa Isaksen og illustrerte med å bevege hånden

Forsvarer, Hans Olav Bytingsvik, spurte om skadene kunne blitt påført i en stående posisjon.

– Det å stå å få slike skader, vil omtrent være umulig. Det kan ha begynt i stående stilling, men har endt liggende, sier han og viser også til Kripos forklaring på onsdag, hvor de forklarte at det ikke ble funnet blod lenger opp enn under stuebordet.

LES OGSÅ: Tiltalte var på besøk hos Utengs foreldre før drapet

Tegn til annen vold

Han forklarte også at skadene på avdøde viser at stikkene må ha blitt påført med stor kraft.

Det skal også være tegn til annen vold på avdøde, som skal ha hatt rød- og blåmerke på begge beina.

Rettens administrator, Harald Tore Roaldsen, kom med et avslutningspørsmål til Isaksen om tiltaltes forklaring fra rettens første dag. Da forklarte tiltalte at han brukte kniven via Utengs hånd da han stakk henne.

- Det er ytterst lite sannsynlig at hun skal ha holdt kniven selv, og at det foregikk i stående stilling, svarte overlegen og rettsmedisineren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter