Har du møtt en finlender? Da kan du delta i en konkurranse

Tromsø bibliotek og Norskfinsk forening lanserer skrivekonkurransen «Skriv for svingende!» om møter med finlendere.

SKRIVEKONKURRANSE: Ingebjørn Liland oppfordrer folk til å skrive om møte med finlendere.Foto: Liisa Koivulehto, Ruijan Kaiku 

nyheter

Nordlendinger har rykte på seg for å ha gode historier på lur. Gjerne om harstadværinger, søringer, svensker eller finlendere. Nå ønsker Tromsø bibliotek og Norskfinsk forening i Tromsø dine historier om sistnevnte.

– Fortell om dine møter med finlendere og Finland, om dine inntrykk, observasjoner og tanker. Du har sett finske turister i Tromsø så lenge det har eksistert biler og bilveier i nord – du husker de blå treningsdraktene – og vi nordmenn har vært på Kilpis og feriert i Oulu, Kalajoki, Jyväskylä, Helsinki og Åbo – eller kanskje var det Turku? Og alle de stedene midt imellom, i de store skogene der ingen vil snakke svensk. Og hvem husker ikke 1970-tallet, finskevitser og finsk fjernsynsteater? Eller har vokst opp med fortellinger om dem?

Slik lyder konkurranseteksten, som ikke har noen form for kriterier med tanke på formatet på teksten.

Det eneste du må huske på er at bidraget ikke må overstige 5 A4-sider, ha 12pkt skrift og halvannen linjeavstand.

Vinneren kåres under Ordkalotten litteraturfestival i november. Premiene strekker seg fra festivalpass til festivalen, teaterbilletter, gavekort og abonnement på den kvenske avisen Ruijan Kaiku.