Til sammen har musikkanlegget deres en prislapp på over 70.000 kroner. Selve bussen har et budsjett på over 160.000 kroner. Bak står syv gutter i slutten av tenårene ved Kongsbakken og Breivika videregående skoler.

Klagestorm

Natt til fredag hadde russebussen anlegget på for fullt på Langnes. Og klagene kom stormende inn til politiet, over 70 totalt. Flertallet av dem kom helt fra Kvaløya.

– Vi skammer oss ikke akkurat over det. Vi hadde ikke sett for oss at anlegget skulle høres så godt. Kun sykehuset og gamlehjem er trygge, vi skal ikke spille så vi plager dem, sier Jørgen Andreassen.

Herman Løken legger til:

– Og tettbebygde boligstrøk. Vi holder volumet nede når vi kjører der på vei til ringtreff.

Ringtreff er russespråk for at russebiler samles og spiller musikk med dansing og festing.

– Skal det være nødvendig med 70 klager før dere demper dere?

– Nei, men vi visste ikke noe om at det var så mange klager før politiet kontaktet oss. De har telefonnummeret vårt, og hadde de tatt kontakt tidligere, hadde vi skrudd av. Vi vet jo at det er en hverdag og at folk har jobb og skole neste dag, og vi vil ikke plage dem, sier Eriksen.

Ellers understreker han at de har god dialog med politiet.

– De er forståelsesfulle og vi respekterer de beskjedene vi får fra dem.

– Verdt det

Etter klagene har russen trukket opp til Finnvikdalen.

– Det har vært så mye snø at vi har ikke kommet oss opp dit før nå. Nå drar vi opp dit hvor vi ikke er i veien for noen, forklarer Eriksen.

RUSS: Guttene Anders Birger Eriksen (18), Herman Løkken (19), Jørgen Andreassen (18), Amund Aspaas (18) og Even Bøifot Andersen (18) har brukt 70.000 kroner på et musikkanlegg til russebussen. Begge Foto: Martin Lægland

Til tross for en stiv prislapp, mener russeguttene bak «Tinnitus»-bussen at det er verdt prisen.

– Vi liker ikke å snakke høyt om hva det koster, for det er litt skammelig. Men det er vært verdt det, mener Andreassen.

– Vi er midtpunktet på alle ringtreffene, og alle danser bak russebussen vår. Russetiden har gitt et utrolig fellesskap og miljø hvor alle tar vare på hverandre, sier Amund Aspaas.

– Russetiden fremstår veldig altoppslukende. Vil dere si at disse 17 dagene er det største dere har opplevd i livet?

– Ja, det vil jeg si, sier «Tinnitus»-Eriksen.