Åpningen av Athur Artnzens vei startet klokken 12 fredag ettermioddag. Ordfører Kristin Røymo var første taler.

Her følger det planlagte programmet:

Det blir hilsninger fra skuespillerne og humoristene Kristian Figenschow jr., John Sigurd Kristensen og Finn Arve Sørbøe til 80-årsjubilanten. Sør-Tromsøya musikkorps spiller og det blir lett servering. I tillegg vil ordfører Kristin Røymo tale og gjøre den offisielle avdukingen av veien.

  • Vi har profiler. Vi har kjendiser. Vi har heidersmenn og -kvinner. Vi har helter og heltinner. Vi har myter og legender. Og vi har Arthur Arntzen, som er en egen kategori, hevet over alle de ovennevnte.

  • Leder «Gratulerer med dagen, gamle høvding!»

– Det blir ei fantastisk avduking. Vi skal ha et flott arrangement og seremoni med musikk, høytidelig avduking av skilt og tale ved ordfører. I tillegg blir det hilsener fra gamle kolleger av Arntzen, sa ordfører Kristin Røymo til iTromsø tidligere denne uken.

Arrangementet begynner klokken 12.00 neste fredag.

Det er Elvestrandvegen fra krysset til Evjenvegen og opp til kirkegården som nå får nytt navn, som en hyllest til hele Norges folkekjære komiker. Arrangementet skal foregå ved «Rødbrua» som går over Tromsdalselva, skriver kommunen på sine nettsider.