Leverer du ikke inn våpenet nå, risikerer du straff

Mai er siste måned hvor du kan levere inn våpen hos politiet.

amnestivåpen: Konstituert seksjonsleder Stina Bakke Eriksen med våpen som er levert inn etter våpenamnestiet som ble innført 1. mars.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

78 hagler, 50 rifler, 5 revolvere og 16 pistoler. 150 våpen og 74 kilo ammunisjon er det Troms politidistrikt så langt har mottatt i løpet av det pågående våpenamnestiet.

Fra 1. mars til 31. mai kan man levere inn ulovlige skytevåpen til politiet, uten å risikere straff for ulovlig våpenbesittelse.

- Vi håper de som fortsatt har ulovlige våpen benytter seg av årets amnesti, nå er det ikke lenge igjen til fristen 31. mai, skriver Per Øyvind Skogmo, som er konstituert leder for Forvaltningsenheten ved Troms politidistrikt, i en pressemelding.

Man risikerer ikke straff for ulovlig våpenbesittelse, tilbakekall av våpenkort eller avslag på fremtidige søknader fordi man benytter seg av amnestiet.

Om du derimot blir tatt med et ulovlig våpen etter 31. mai - risikerer du 2 års fengsel. I grove tilfeller er strafferammen på 6 år. Har man i tillegg våpenkort må man også regne med at dette tilbakekalles.

- De som har ulovlige våpen kan søke om å få beholde våpenet, søke om å få det registrert for å kunne selge det videre, plombere og beholde våpenet, eller levere det inn til destruksjon, sier Skogmo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter