Selfangstskuta «Havsel» kommer til Tromsø i kveld: – Her selger vi unna alt

Etterspørselen etter selkjøtt er større enn aldri før. I kveld ankommer «Havsel»Tromsø.

TIL TROMSØ: Bjørne Kvernmo kommer med ferskt selkjøtt til Tromsø i kveld. Foto: Tore Skadal  Foto: Harstad Tidende

nyheter

I kveld klokka 18.00 dukker kaptein Bjørne Kvernmo og hans mannskap opp på Kræmerkaia med 60–70 tønner med selkjøtt opp.

– Vi har saltkjøtt og noe fersk, sier Kvernmo på telefon fra fangstskuta.

Ikke noe biff

Han forteller at årets fangst ikke er noe å skryte av ettersom turen har vært preget av skodde og dårlige forhold.

– Forholdene preget fangsten denne gangen. Vi har blant annet ikke noe biff, dessverre, sier kapteinen.

Oppmerksomhet

ved havn: «Havsel» har besøkt Tromsø i mange år. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

«Havsel» ble for alvor lagt merke til under årets utgave av Tromsø Internasjonale Filmfestival med Gry Elisabeth Mortensen og Trude Ottersens dokumentarfilm «Ishavsblod», som sanket strålende kritikker og publikumsprisen under festivalen.

Kvernmo forteller at etterspørselen etter selkjøtt har økt betraktelig etter oppmerksomheten skuta fikk i forbindelsen med filmen.

– Det er litt som nedtelling mot full atomkrig. Folk er helt vill etter kjøtt nå, sier Kvernmo.

Sterk opplevelse

POPULÆR FILM: Dokumentarfilmen «Ishavsblod» vant blant annet publikumsprisen under Tromsø Internasjonale Filmfestival. Foto: Koko film 

Han forteller at store deler av mannskapet også er med nå, og selv om det var veldig hyggelig med oppmerksomhet rundt filmen, forteller Kvernmo at opplevelsene i Vestisen ikke kan sammenlignes med å faktisk være ute på storhavet.

– Det er en mye sterkere opplevelse enn å sitte en time i kinosalen. Det er mange som kunne tenke seg å være med oss, men alle er nok ikke kvalifiserte til det på bakgrunn av en film.

Populært i Tromsø

Skuta har vært på mørekysten for å losse av skinnene til selen. Nå ser alle fram til å besøke Tromsø, hvor det alltid er stor ståhei når «Havsel» ankommer sundet.

– Det er den beste plassen for oss å selge kjøtt. Vi har med oss 60–70 tønner med kjøtt og vi regner med det dukker opp en del folk der, sier Kvernmo.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter