Eierne av Skihytta gjør endringer

Åpner dørene for alle

Har du en stor begivenhet på gang? Da står Skihytta til din disposisjon.

utleie: Sigve Grimstad er sønn av skihyttas eier, Torbjørn Grimstad. Nå starter han utleie av lokalene på Rismålhaugen. Foto: John Strandmo 

nyheter

Sigve Grimstad (28) i selskapet Bra-Vask AS forteller at den leieavtalen Ishavshotellet har hatt til nå, er gått ut. Derfor åpner han for at alle – også bedrifter – kan leie den over 100 år gamle hytta og arrangere sin egen fest.

Gjør endringer

Unge Grimstad er sønn av Torbjørn Grimstad som i sin tid kjøpte og restaurerte Skihytta. Etter ferdigstillelsen i 2009, ble avtalen med tromsøhotellet inngått.

– Vi har gjort en del endringer. Blant annet skal det etableres et eget selskap for Skihytta. Samtidig gjør vi det mulig for tromsøfolk og andre å leie lokalene på Rismålhaugen. På den måten kan de selv stå for mat og drikke, sier Sigve Grimstad.

Stor interesse

Sammen med Marit Vevik har han laget en egen nettside for det ærverdige stedet.

– En liten halvtime etter at nettsiden var aktiv, hadde fem personer reservert Skihytta for private arrangement.

28-åringen, som er fersk siviløkonom, sier at eierne fortsatt skal slippe klubber og lag gratis til hver søndag.

– Det har blitt en tradisjon slik at idretten kan tjene penger på salg av kaffe, brus og kaker når tromsøfolk stikker innom under spaser- eller skituren.

Falleferdig

I en årrekke sto Skihytta for rov og ran og var til slutt falleferdig. Etter mange års iherdig innsats, fikk Torbjørn Grimstad, som bodde i nabolaget på Mortensnes, til en avtale med kommunen.

– I dag leier vi tomta, men eier hytta som fikk en totalpris på rundt 9 millioner kroner før den sto ferdig.

Grimstad-familien gjenskapte bygget så nært opp til originalen som mulig. Den ble ført opp av byggmester Peter L. Tessem i 1914.

Lekeplass

Sigve Grimstad sier at han har et nært forhold til Skihytta.

– I barndommen var området vår lekeplass. Under snøvinteren i 1997 var jeg med på å måke snø av taket på grunn av faren for å kollapse helt. Og da gjenreisingen startet, var jeg snekker og arbeider under hele prosessen, sier 28-åringen.