Slik blir været på 17. mai – time for time

Du må belage deg på en god del vær på nasjonaldagen.

REGN: Det ser ut til at tromsøværinger må sko seg for både regn og sol på nasjonaldagen. Heldigvis ser det ut til at vi slipper snøbyger. Foto: Daniel Lilleeng 

nyheter

Starter du dagen tidlig med speidertoget – som har oppstilling utenfor Speiderhuset klokken 07.00 – er det bare å ta med solbriller.

Sola vil trolig titte fram og temperaturene vil ligge mellom åtte og ni grader.

Glimt av sol

Godværet fortsetter en stund, og under byens fredsmarkering og minnehøytidelighet på Rambergan klokken 08.30, kan man slenge av seg skjerfet.

Temperaturene vil da ligge mellom ti og elleve grader, og du vil fortsatt få glimt av sola.

– Det er rimelig grei start på dagen. Temperaturene begynner å stige fra klokken 06.00, sier meteorologikonsulent ved Vervarslinga for Nord-Norge, Håvard Larsen.

Skoletoget

Skoletoget er for mange et av høydepunktene på nasjonaldagen. Klokken 10.15 er det oppstilling i skolegården på Kongsbakken, og avmarsj er klokken 11.00.

Dessverre vil det begynne i skye til like etter avmarsj, men heldigvis ser det ut til at barna kan gå tørrskodd gjennom byens gater. Nedbøren kommer først senere på dagen.

Skyer til

Klokken 13 er det avmarsj for småbarnstoget fra Skolegata ved Kongsbakken. Temperaturen vil da ligge rundt 12 grader, og nedbøren begynner å nærme seg.

– Det skyer til utover ettermiddagen, og fra 14-tiden vil det komme nedbør, sier Larsen.

Regn

Dermed ser det ut til at russen får en kalddusj under russetoget. Avmarsj er klokken 14.30.

– Nedbøren vil nok vare i fire-fem timer, men det kan være det vil lette litt etter et par timer, sier meteorologikonsulenten.

Folketoget har avmarsj klokken 16.30. Er du en av dem som skal få med deg dette, kan det være lurt å ta med seg regntøy.

– Man blir nok litt våt. Det er greit å ha tøy som tåler regn, eller eventuelt en paraply, sier Larsen.

Rundt 8 grader

Samtidig som det skyer til over Tromsø, vil også temperaturene synke til rundt åtte grader. Dermed kan det også være lurt å ha med litt ekstra klær.

– Vinden vil øke utover dagen. Det blir frisk bris i Tromsø, noe man merker fra sørlig kant. Før det er det stille, sier han.

Er du en av dem som holder festen i gang til kveldstid, kan du nok legge fra deg paraplyen.

Da vil det nemlig skydekket lette og sola igjen titte fram. Temperaturene vil ligge mellom åtte og syv grader fram til 23.00.