Dette skjedde i natt: - Vi har hatt roligere 16. mai-feiringer

Det er ikke tvil om at politiet har hatt nok å gjøre natt til nasjonaldagen.
nyheter

– Det har vært en god del å gjøre. Vi har hatt roligere 16. mai-feiringer, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer.

Flere steder ble det rapportert om fyll og festbråk. I Telegrafbukta ble blant annet to mindreårige jenter hentet av foreldrene.

– Bukta natt til 17. mai er ikke et ideelt sted for 15-åringer, skriver politiet på Twitter.

Slåsskamper

Det ble også meldt om flere voldshendelser. På Sør-Tromsøya måtte politiet rykke ut etter melding om basketak. Ved politiets ankomst hadde to «kamphaner» allerede skværet opp. På Stortorget ble det også meldt om en voldshendelse. En mann ble innbrakt i arrest. Det er mulig det kommer en anmeldelse fra partene, opplyser politiet.

Det ble derimot også noe forvirring i løpet av natten. Politiet fikk melding om vold i Tromsø sentrum. Det viste seg derimot å være en kvinne som hadde fiket til en forbipasserende mann som ville hjelpe. Kvinnen ble innsatt i arrest.

En kranglefant i Telegrafbukta måtte også tilbringe natten i arrest. Her måtte politiet også demte festlighetene og bortvise flere som oppholdt seg der.

Også på byens utesteder ble det meldt om trøbbel. Blant annet skal en mann ha truet en dørvakt. Vedkommende måtte tilbringe natten i arrest.

Ved Fløyahallen oppholdt det seg natt til nasjonaldagen en god del russ. Politiet måtte rykke ut klokken 05.30 etter melding om slagsmål og bråk. Flere personer ble utsatt for vold, ifølge politiet på Twitter.

– To personer ble innbrakt, og den ene sitter her fortsatt, sier operasjonsleder Meyer.

20-talls ordensforstyrrelser

I tillegg måtte politiet ved flere anledninger dempe feststøy i byen.

– Det har vært et 20-talls ordensforstyrrelser. Det være seg alt fra knuffing til overstadig beruselse. Vi har hatt seks i arrest her i Tromsø og en på Finnsnes, sier Meyer.