Så mye må de punge ut for innkjøpet av to elbusser

De skal brukes på rute 33 og 34 i tillegg til de vanlige bussene fra sommeren 2018.
nyheter

Det vil koste 20,5 millioner kroner i innkjøp og drift av to elbusser det første året, av dette må fylkeskommunen dekke 12,6 mill.

Det går fram av saksutredningen når fylkesrådet tirsdag skal ta stilling til kjøp av elbuss og hurtigladere. De skal brukes på rute 33 og 34 i tillegg til de vanlige bussene fra sommeren 2018.

Det vurderes å fase inn elbusser gradvis slik at alle skal være nullutslippsbusser i 2025 både i Tromsø og Harstad.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter