Årst finaleklar i 71 grader Nord: Har overvunnet høydeskrekken

I løpet av våren har Ole Martin Årst karet seg fram til en finaleplass i «71 grader nord».
nyheter

Sammen med Grace Bullen og Thea Næss skal Ole Martin Årst kjempe om førstepremien i 71 grader nord på TV Norge søndag. Uten å avsløre hvordan det hele ender, forteller tromsøværingen at det blir nervepirrende.

– Produsentene fortalte oss at det var tidenes jevneste finale. Og skal man få det jevnere enn det ble må man trikse det litt til, sier Årst.

Overvant høydeskrekken

Ti deltakere har blitt til tre, og hvordan eks-TIL-spilleren har kommet til finalen har han selv problemer med å forklare.

– Du kan lure på hvordan en avdanket fotballspiller har kommet så langt. Men jeg husker at da jeg var kommet til finalen var jeg lettet. Da hadde vi klart reisen fra Lindesnes til Nordkapp. Det verste hadde vært å ryke ut i semien, sier Årst, som forteller at reisen har vært helt perfekt for hans egen del. Fotballprofilen beskriver det som alt fra mektig til rått. Spesielt da han og deltakerne skulle klatre Rødøyløva på Helgelandskysten.

– Vi overnattet på toppen med 600 meter ned på begge sider. Det ble ikke mye søvn, men det var nordlys på natten og en fantastisk natur.

– Men har ikke du høydeskrekk?
– Jo, men jeg vil gå så langt med å si at jeg tror at jeg pressa meg selv til å komme over akkurat det på den turen, sier Årst.

Rå konkurranse

På søndag får vi TV-seere svaret på om det er Årst, Bullen eller Næss som vinner konkurransen. Den tidligere TIL-spilleren undrer seg ofte over hvordan han selv kom så langt, og ikke minst hvordan akkurat han står igjen med to så spreke jenter på slutten.

– De er så gjennomtrente begge to på sin helt egne måte. Bullen tar 64 hangups og ble europamester for senior i bryting for noen uker siden. Hun er bare 19 år. Jeg hadde ikke vært i nærheten av å være med på et slikt program når jeg selv var nitten. Thea er kanskje enda råere. De tenker trening i alt de gjør, og da kan man lure på hva jeg gjør her i finalen.

Hjemme i sofaen sitter familien å følger med på hver episode, og Årst har avslørt hvordan det hele går, men det er ikke det samtalen går i under sendingene.

– Ungene synes det jeg sier er flaut. Det er tydelig at jeg ikke holder tritt med tenåringsterminologien, og jeg har fått høre at jeg har pappahumor, som man som regel får når man bikker 40.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter