Disse besøker Tromsø

84 nasjonaliteter besøkte Tromsø mellom februar og april, og de fleste kom fra Storbritannia.
Disse besøker Tromsø:
  • Storbritannia
  • Tyskland
  • Litauen
  • Russland
  • Spania
  • Polen
  • Estland
  • Nederland
  • Latvia
  • Sveits
nyheter

Briter utgjør den største turistgruppen i Tromsø viser data fra Telenor. De har utviklet en metode der de henter ut anonymisert data fra mobiltelefoner som er koblet på Telenors mobilnett.

Turister fra 84 land innom Tromsø

– I perioden 15. februar til 15. april har vi registrert 84 nasjonaliteter som har besøkt Tromsø basert på informasjon fra mobilnettet, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift, i en pressemelding.

Undersøkelsen viser også at turistene drar ut av byen på dagtid for å oppleve turistattraksjoner. På kvelden kommer turistene tilbake til bykjernen, mens nordmenn gjør det omvendte og oppholder seg i byen på dagtid og drar hjem på kvelden.

– Gir oss verdifull forståelse

Undersøkelsen ble utført sammen med Arena Lønnsomme Vinteropplevelser.

– Vårt mål er å utvikle Nord-Norge til å bli et attraktivt reisemål vinterstid. Funnene fra Telenor gir oss verdifull forståelse for å kartlegge turistpotensialet, samt planlegge og tilrettelegge for gode vinteropplevelser i nord for turister fra hele verden, sier Børre Berglund, klyngeleder i Arena Lønnsomme Vinteropplevelser.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter