Han er Norges tøffeste kjendis

I søndagens finale av kjendisutgaven av «71 grader nord», stakk tidligere TIL-profil Ole Martin Årst av med seieren.

Størst av dem alle: Ole Martin Årst kan smykke seg med tittelen Norges tøffeste kjendis. Foto: TVNORGE/Matti Bernitz 

nyheter

I finalen møtte han Grace Bullen og Thea Næss, og de ble fraktet ut til en strand der de fikk utdelt hvert sitt kart med oversikt over hjelpemidler, samt hver sin kajakk. Kjendisene måtte selv legge opp ruta de vil følge til Nordkapp, noe som viser seg å være en utfordrende oppgave. I siste del av finalen sto det mellom Årst og Næss.

– Det var veldig rart når de leste opp navnet mitt som vinner. Umiddelbart tenkte jeg at hvis jeg vant, så betyr det jo at Thea ikke gjorde det, så jeg hadde litt blanda følelser for og si det sånn. Det er vel et tydelig tegn på at man ikke har konkurrert på en stund og at konkurranseinstinktet har sovnet litt, sier Årst.

Premien innebærer blant annet 100.000 kroner til seg selv og tilsvarende sum til UNICEF, og ikke minst tittelen «Norges tøffeste kjendis».

Fletting og Destiny’s Child

På spørsmål om han klarer å oppsummere turen og det han har lært har han følgende å si:

– Det mest positive var at jeg klarte å overvinne høydeskrekken, men jeg har også lært å flette hår og opp til flere Destiny’s Child låter, ler Årst, som kun konkurrerte mot jenter de siste fire episodene.

– Jeg har også blitt glad i naturen på en annen måte. Jeg har ikke vært mye på fjellet etter innspillingen, men har noen planer for sommeren.

Åpner døra for flere realityprogram

Seieren tar Årst veldig rolig. Han feirer den søndags kveld med familien i sofakroken. Årst utelukker ikke at han blir å delta i flere lignende program i fremtiden.

– Har du fått så mersmak at neste stopp er «Mesterens Mester»?

– Jeg har ingen umiddelbare planer om flere TV-program, men jeg må innrømme at det har vært veldig gøy å konkurrere i en litt annen setting enn det jeg er vant til. Denne gangen var på tur med en gjeng som bestemte seg for å kose seg på veien, helt uten drama og intriger. Vi ble veldig godt kjente på veldig kort tid. Flere av deltakerne kommer jeg definitivt til å holde kontakt med fremover.