Tirsdag morgen er vi nede i 2–3 grader, men vi kan «glede oss» til rundt 5–6 grader på formiddagen.

– Det har gått noen veldig lette sluddbyger i dag tidlig, men det blir gradvis lettere utover dagen med noen gløtt av sol. Ikke akkurat flott vær, men vi kan komme opp i 5–6 grader på formiddagen. Natt til onsdag blir det derimot enda kaldere enn det var natt til tirsdag med temperaturer rundt null, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Geir Bøyen.

– Onsdag stiger temperaturen et par grader til rundt 7–8 med oppholdsvær og litt sol, men det kan igjen komme noen sluddbyger tidlig på dagen.

Mer sludd mot slutten av uka

Torsdag er det Kristi himmelfartsdag og fri, men det er bare å glemme planer om grilling og hygge utendørs.

– Torsdagen og fredagen blir preget av nordavind som har med seg sluddbyger. Vi snakker ikke voldsomme mengder, men det blir nok lite trivelig. Hele uka blir i grunn å være ganske så kald, sier Bøyen.

Bedring i helga

Lørdag og søndag ser derimot noe mer lovende ut og vi kan med litt flaks få hele 10 varmegrader.

– Jeg vil ikke gå for hardt ut, men slik det ser ut nå kan vi få opp mot 8–10 grader i helga da vinden vender mot øst, sier Bøyen, men neste uke venter mer av det samme:

– Det blir kjølig ut mai måned. Når varmen først kommer, så kommer den nok brått, men det er ingen antydning på at det er på vei noe høytrykk med det første. Snøen i fjellet smelter også svært sakte.