Støtter fugleturisme med 300.000 kroner

Fylkeskommunene gir Nibio 300.000 kroner for å øke kunnskapet om fugl hos reiselivsbedrifter.

Skal gi økt verdiskapning: Målet med prosjektet er å gi økt verdiskapning i turistbedriftene. Foto: Eirik Dahl  Foto: Eirik Dahl

nyheter

Nibio (tidligere Bioforsk Nord) skal gjennomføre felles samlinger for å bygge opp kunnskapen om fugl og verneområder samt skape bedre samarbeid mellom reiselivsbedrifter.

Det skal tilrettelegges for fysiske anlegg som foringsplasser, fuglekasser, stier og skjul samt gjennomføres informasjonstiltak for turister og lokalsamfunn, heter det i en pressemelding fra Troms fylkeskommune.

– Innovasjon Norge har fått utarbeidet en undersøkelse som viser at det foreligger et potensial for reiselivsutvikling med utgangspunkt i fuglekikking. Prosjektet treffer på reiselivsstrategi om kompetanse og produktutvikling rundt fylkets fortrinn. For å realisere prosjektet inngår Troms fylkeskommune i et spleiselag med Miljøverndepartementet, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap).

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter