Bistandsadvokaten: - Håper dette setter punktum for en tragisk sak

De fornærmede fikk fullt gjennomslag for oppreisningskravene etter drapet på Linn Olsen Uteng.

TILFREDS: Bistandsadvokat, Erik Ringberg (til venstre), er tilfreds med dommen. Her er han sammen med statsadvokat og aktor, Tor Børge Nordmo.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Onsdag falt dommen mot den 36 år gamle mannen fra Rwanda, som sto tiltalt for å ha drept Linn Olsen Uteng (32). Mannen er dømt til 13 års fengsel, med et fradrag på 308 dager som følge av varetektsfengsling.

Oppreisning

Mannen må i tillegg betale 200.000 kroner i oppreisning til hver av Utengs foreldre, samt erstatning for begravelse og psykologtimer på over 80.000 kroner.

LES OGSÅFaren til Linn: - Forventet at han skulle være mer ærlig

Tilfreds

Det betyr at bistandsadvokat Erik Ringberg, som fremmet kravene på vegne av de fornærmede i retten, fikk fullt gjennomslag.

– Dommen er som forventet. Det er en grundig og god dom som forhåpentlig setter punktum for en tragisk sak, sier Ringberg til iTromsø.

– De fornærmede har fått gjennomslag for sine krav, og man er selvfølgelig tilfreds med dommen, sier han.

Les alt om Røstbakkendrapet her.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter