Politiet advarer mot useriøse håndverkere

Politiet, Arbeidstilsynet og Skatteetaten er nå ute å advarer mot såkalte «travellers».

ADVARER: Politiet, Arbeidstilsynet og Skatteetaten advarer mot å bruke useriøse håndverkere. Illustrasjonsfoto: Ronald Johansen 

nyheter

Politiet sier at og de øvrige etatene har blitt kontaktet av kunder de siste årene som har opplevd uferdig og dårlig arbeid i forbindelse med kjøp av tjenester fra omreisende håndverkere, såkalte «travellers».

Disse håndverkerne reiser ofte fra dør til dør på denne tiden av året. De tilbyr sine tjenester til lave priser, annonserer gjennom flygeblader og ønsker gjerne kontakt betaling. Oppdragene som tilbys er varierte og kan være alt fra steinlegging, asfaltering, vasking av tak og flere andre håndverkstjenester.

Tverretatlig samarbeid

Etatene ber nå publikum være på vakt.

– De siste årene har det tverretatlige samarbeidet i Tromsø sett en jevn aktivitet i Tromsøområdet knyttet til omreisende håndverkere. Arbeidstilsynet har ved flere anledninger vedtatt stans i arbeidet på flere privatadresser i byen og Skatteetaten har sikret forfalte skatte- og avgiftskrav, skriver politiet i en pressemelding, og fortsetter:

– I 2015 startet Politiet, Skatteetaten, Tollvesenet, Arbeidstilsynet og Statens vegvesen et formelt samarbeid som har til hensikt å bekjempe arbeidslivskriminalitet. Samarbeidet består blant annet av økt kontrollvirksomhet og tettere samhandling. Hensikten er å komme de useriøse aktørene i markedet til livs.

Ber om hjelp fra publikum

De aktørene som driver seriøst er selvsagt velkommen til å fortsette sin virksomhet, skriver politiet.

De ønsker tips dersom potensielle kunder blir oppsøkt av useriøse håndverkere, eller dersom publikum ser at slikt arbeid pågår i sitt nærområde. Har du opplysninger knyttet til useriøse håndverkere, oppfordres du til å ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Dette kjennetegner useriøse omreisende håndverkere:

  • Driver oppsøkende virksomhet og tilbyr sine tjenester på døra
  • Fremstår som seriøse foretak med organisasjonsnummer
  • Jobber svart og krever gjerne kontant betaling
  • Ønsker gjerne forskudds- og eller delbetaling
  • Forsvinner like fort som de kommer
  • Kan oppføre seg truende mot kunder/publikum