Dømt for Nav-bedrageri

Ei kvinne (43) er dømt til 80 dagers ubetinget fengsel etter Nav-bedrageri.
nyheter

43-åringen unnlot en periode fra juni 2013 til oktober 2015 oppgi hvor mange timer hun faktisk arbeidet. I samme tidsrom mottok hun arbeidsavklaringspenger fra Nav.

LES OGSÅ: Mann (51) slo samboeren – må betale 9.000 kroner

Opplysningene hun ga, ga grunnlag for automatisk beregning og førte til at kvinnen fikk utbetalt 248.000 kroner urettmessig.

Kvinnen avga en uforbeholden tilståelse i retten. Hun skal også ha erkjent straffskyld og samtykket til en tilståelsesdom i sin politiforklaring.

LES OGSÅ: Jente (17) må betale oppreisning etter vold mot tre politibetjenter

I skjerpende retning legger retten vekt på at bedrageriet gikk over to år, samt at det ikke ble avsluttet før Nav oppdaget det. Retten legger videre vekt på at det er snakk om et betydelig beløp.

LES OGSÅ: 40-åring skal ha svindlet Nav for over 200.000 kroner

Kvinnen dømmes til 80 dagers ubetinget fengsel for bedrageriet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter