Staten usikker på om Tromsø klarer målet om redusert bilbruk

Samferdselsdepartementet tviler på at Tromsø når målene om redusert biltrafikk, tross kollektivsatsing.

Illustrasjon.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det er i forbindelse med utbetaling av penger over belønningsordningen at departementet sår tvil om Tromsøs ambisjoner.

LES OGSÅ: Fylkesmannen forventer tiltak mot svevestøv

Målet i belønningsavtalen for perioden 2015–18 er at det skal være 20 prosent flere kollektivreiser i 2018 og at biltrafikken i sum ikke skal øke fram mot 2018, med utgangspunkt i 2014-tall.

– Byområdet forventer at målene nås i avtaleperioden på grunn av oppnådde resultater og effekten av prosjekter som skal gjennomføres i den gjenværende perioden. Departementet vurderer det som usikkert om dette stemmer og ber om en ekstra redegjørelse som viser at virkemidlene som planlegges er tilstrekkelige for å nå målene i avtalen, skriver departementet i et brev til kommunen.

LES OGSÅ: Kjøpte elsykkel til de ansatte for å bedre helse og miljø (for abonnenter)

Biltrafikken er redusert med 0,7 prosent fra 2015 til 2016, men den har økt med 2,9 prosent hittil i avtaleperioden. Kollektivtransporten (bybussene) har hatt en vekst på 5,7 prosent det siste året. Samlet vekst hittil i avtaleperioden er 5,4 prosent.

– Hvis det ser ut som byområdet likevel ikke kommer til å nå målene, må redegjørelsen inkludere nødvendig justering av virkemiddelbruken. Fristen for tilbakemelding er 1. august 2017, skriver departementet.

LES OGSÅ: Vi tenker på miljøet, men flyr ikke mindre av den grunn

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter