Tok hurtigrutegjestene med seg en tur hjem:

– Var bare nødt til å vise fram fjorden

På vei mot Svalbard ville kapteinen på «MS Fram» vise gjestene sitt hjemsted, Ersfjorden.

HJEMTUR: Kaptein Raymond André Martinsen ville vise de om lag 200 gjestene på hurtigruteskipet «MS Fram» hvor han kom fra. Foto: Inger Håkonsen 

nyheter

Hurtigruteskipet «MS Fram» var opprinnelig på vei fra Tromsø til Ny Ålesund på Svalbard via Bjørnøya. På veien ville kaptein Raymond André Martinsen en svipptur innom sitt hjemsted, nemlig Ersfjorden.

– Det er jo en fantastisk fin fjord i ytterkanten av Tromsø. Siden jeg bor der selv, så hadde jeg lyst til å vise det fram til gjestene ombord, forteller Martinsen.

– Må gjøre det når man har muligheten

Å se et hurtigruteskip i Ersfjorden er et heller unormalt syn. Dette kommer av at de først og fremst ikke har noen ruter inn i fjorden.

– Siden dette er et explorerfartøy og vi skulle nordover mot Bjørnøya, så fant jeg ut at jeg ville vise fram fjorden jeg bor i når jeg først hadde sjansen til det, sier kapteinen.

– Av de elleve hurtigruteskipene som går fast rute mellom Bergen og Kirkenes så er det ingen avvik. Dette skipet gjennomførte en ekspedisjonsseiling fra Tromsø til Ny Ålesund, og da har kapteinen mer frihet til å kjøre innom visse fjorder. I dette tilfellet så sammenfalt ruten ganske naturlig, og da er det hyggelig å kunne gi gjestene en ekte og annerledes opplevelse, forteller Øystein Knoph, som er pressevakt i Hurtigruten.

Hadde tenkt tanken tidligere

Martinsen forteller at det turen innom Ersfjorden ikke var spontant.

– Jeg hadde tenkt tanken på forhånd dersom vi fikk en tur hvor det passet å dra innom Ersfjorden, og når man først kjører et explorerskip, så er man bare nødt til å vise fram fjorden. Her er det så mange flotte fjell og fine omgivelser.

– I tillegg var jo været helt perfekt med sol, skyfri himmel og blikkstille vann.

Hilste fra verandaen

De om lag 200 gjestene som var om bord var svært positive til å dra innom Ersfjorden da forslaget kom opp.

– Ekspedisjonslederen fortalte gjestene at jeg ville vise fram fjorden som jeg selv bodde i, og det ble godt mottatt av dem.

Da de kom inn i fjorden sto Martinsens familie på verandaen med norske flagg og vinket til skipet.

– Gjestene klappet og jublet. Det var en flott naturopplevelse, sier Martinsen.

I desember i fjor gjorde Martinsen et lignende stunt da hurtigruteskipet ble værfast i Tromsø.

– Jeg ønsket ikke at gjestene skulle få en negativ opplevelse, men det gikk jo fint den gangen også.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter