En «bilgal» flyplassjef sikret folkefesten til Langnes: – Vi har mye å takke ham for

For ni år siden startet planleggingen av det som skulle bli en vårens store folkefester i Tromsø. Spørsmålet som meldte seg var om de faktisk fikk låne flyplassen i Tromsø? Svaret de fikk var ikke helt som forventet.

POPULÆRT: «Speednight» på Langnes drar i snitt mellom 2.000 og 3.000 besøkende. Dette bilde er fra fjorårets arrangmenet. Foto: Lars Marius Matre 

nyheter

«Speednight» på Langnes har for mange blitt en årlig vårtradisjon. Raske og lekre biler står på linet opp for motorinteresserte tromsøværinger. Høydepunktet for de fleste er nok å se bilene i action under billøpet, hvor de kjører 200 meter om kapp.

SE OGSÅ: Stor bildeserie fra fjorårets Speednight (for abonnenter)

Tanken om å arrangere et billøp på Tromsø lufthavn startet for ni år siden over noen kopper kaffe på en kafé i Tromsø. De var da fire over gjennomsnittet motorinteresserte personer som lekte med tanken om å få til «Speednight» i Tromsø. En av dem som har vært med siden den gang er Jørn Olsen. Et spørsmål som raskt meldte seg var om de faktisk fikk lov til å ta i bruk Nord-Norges største flyplass.

Bilgal

– Det var nok flere som hadde snakket om å arrangere det før dette, men ingen hadde tatt seg tid og arbeid med å spørre Avinor om lov. Mange kommentarer fra folk var «det kan du bare glemme», sier Olsen til iTromsø, som nå er på Langnes for å rigge opp til folkefesten.

Jørn Olsen, som til daglig jobber jobber som daglig leder for Trygg Vakt i Tromsø. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

 

Da de faktisk tok kontakt med Avinor, fikk de seg en hyggelig overraskelse.

– Flyplassjefen den gang, Hans Børre Joakimsen, var like bilgal som oss. Vi fikk til et møte med ham, og det er selvfølgelig strenge sikkerhetsregler for å arrangere noe inne på flyplassområdet. Men vi har gjennomført det strøkent hvert år, sier Olsen.

– Vi har mye å takke Joakimsen for.

I GANG: Speednight-gjengen er godt i gang med å rigge til dagens store arrangement. Her ser du bilen til tidligere flyplassjef, Hans Børre Joakimsen.  Foto: Jørn Olsen

 

Han forteller at den tidligere flyplassjefen har vært fast gjest på arrangementet siden starten, og han vil også være på plass i år.

LES OGSÅ: Bilshow ga penger til kreftsyke barn

Frivillighet

Arrangementet på Langnes åpner for alle klokken 16.00. Klokken 17.00 er det klart for billøp.

– De raskeste bilene tilbakelegger cirka 200 meter på fem sekunder. Da har de 240 km/t når de kommer i mål, forklarer han.

I tradisjonens tro, støtter arrangørene en frivillig organisasjon også i år. Denne gangen går tildelingen til Dyrebeskyttelsen i Tromsø.

– For hver solgte billett, går 20 kroner til Dyrebeskyttelsen. Vi valgte de i år fordi de blant annet skal investere i et nytt hus, og det er på denne tiden av året de har mest å gjøre, sier han.

LES OGSÅ: Mats (24) satser på rallycross

Det er rundt 100 frivillige som står på for å få varte opp mellom 2.000 og 3.000 besøkende, som arrangementet i snitt har.

– Dette er et arrangement som passer for alle som liker motor og spenning.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter