Vil ha formelt studentråd i Tromsø

Tromsø må gjøre seg lekkert for studenter, mener Høyrepolitikere.

SAMARBEID: Kommunen, universitetet, samskipnaden og Studentparlamentet bør samarbeide om å gjøre Tromsø til en god studentby.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Tromsø må ta seg i kragen for å kunne lokke studenter til byen i fremtiden.

Det mener Høyre-politikerne Erlend Svardal Bøe og Ingrid Skjelmo.

LES OGSÅ: Disse 19 ansatte vil inn i universitetsstyret

Samarbeidsogan

I en interpellasjon til kommunestyret foreslår de to at de etableres et formelt samarbeidsorgan mellom kommunen, Studentsamskipnaden, Studenttinget og universitetet – og dette organet skal regelmessig treffes og legge strategier for hvordan Tromsø skal bli en bedre studentby.

– Et fast og formalisert samarbeidsorgan vil kunne bidra til at utfordringer kan diskuteres og løses sammen på en bedre måte, skriver de to.

LES OGSÅ: Satser 3,4 millioner kroner på unge gründere

De peker på at Tromsø vedtok en såkalt vertsbystrategi i 2013, men at denne strategien ikke har vært særlig vellykket.

LES OGSÅ: Innviet landets største superdatamaskin (for abonnenter)

Kan ikke ta UiT for gitt

De vil derfor ha en revidering – og de vil at dette skal skje fort. Ifølge dem er det stor konkurranse om dagens studenter, og Tromsø risikerer å havne i bakevja dersom man ikke er aktive nok.

– Tromsø kommune kan ikke ta universitetets tilstedeværelse i byen for gitt, skriver de.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter