Her overrekker de sjekken til Dyrebeskyttelsen: – Det betyr utrolig mye

Speednight hadde 1.100 betalende gjester. Det ga penger i kassa til Dyrebeskyttelsen.

SJEKK: Lørdag kunne Speednight-gjengen overrekke en sjekk på 22.000 kroner til Dyrebeskyttelsen. Fra venstre: Lars Ole Berg, Therese Simonsen Rye, styreleder i Dyrebeskyttelsen i Tromsø, «dyredetektiv» Valdemar Rye Kvande, og Per Willy Melsbøe. Foto: Truls Tiller 

nyheter

Tradisjonen tro donerte Speednight i Tromsø 20 kroner for hver solgte billett til en frivillig organisasjon. Tidligere år har de blant annet støttet Barnekreftforeningen, og i år gikk pengene til Dyrebeskyttelsen i Tromsø.

SE OGSÅ: Over 50 bilder fra «Speednight» (for abonnenter)

Nytt hjelpesenter

Arrangementet hadde totalt 1.100 betalende gjester. I tillegg var det mellom 800–900 barn, som kom gratis inn.

– Dyrebeskyttelsen er i en fase hvor de investerer i nytt hjelpesenter. Samtidig er dette tiden på året da de har mest å gjøre. De trenger også penger til vaksiner, så vi følte det var riktig å støtte dem i år, sier Jørn Olsen, som er en av arrangørene av Speednight i Tromsø.

LES OGSÅ: En «bilgal» flyplas­sjef sikret folke­festen til Langnes: – Vi har mye å takke ham for

Takknemlig

Sjekken på 22.000 kroner ble overrakt til Dyrebeskyttelsen under arrangementet lørdag.

– Det betyr veldig mye. Vi er så takknemlig og glad for å få sånn oppmerksomhet, sier Therese Johanne Simonsen Rye, styreleder av Dyrebeskyttelsen, til iTromsø.

– Det er jo ekstra artig at vi får støtte fra et arrangement som overhodet ikke har noe med dyrevern å gjøre. Det er ekstra stas, og de viser at de verdsetter jobben vi gjør, legger hun til.

20 kastreringer

Speednight-donasjonen er ikke øremerket, men Rye forklarer at pengene blant annet kan dekke 20 kastreringer av katter.

– Det er mye som skjer på denne tiden av året, og i tillegg holder vi på å bygge nytt hjelpesenter, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter