– Nå er det så galt at det nesten er artig

Tromsøværingene er både begeistret og fortvilt over snøværet som herjer mens vi nærmer oss juni måned.

Hildegunn Lande (58) Foto: Martin Lægland  Foto: Martin Lægland

nyheter

Mens meteorolog Kristen Gislefoss ber tromsøværingene som savner sommer smøre seg med tålmodighet, daler snøen ned over Tromsø

iTromsø tok en tur ut for å snakke med folk i Tromsø sentrum for å høre hva de synes om snøværet.

– Nå er det så galt at det nesten blir artig. Det er nesten fascinerende. Det er ikke uvanlig at det snør mot sommeren, men en så sammenhengende kald mai som dette kan jeg ikke huske, sier Hildegunn Lande (58)

LES OGSÅ: Så lenge skal snøen dale ned i Tromsø

– Begynner å bli lei

Sigrid Johannesen (64)  Foto: Ronald Johansen

 

– Nå begynner jeg å bli litt lei. Men det gjelder å ikke la det dårlige været gå inn på seg. Dette har vært vanlig selv om det kan bli litt mye dårlig vær på en gang, sier Sigrid Johannesen (64).

Noen lar seg derimot begeistre over kaldværet.

Sigbjørg Fagervold (71)  Foto: Ronald Johansen

 

– Været er flott! Det er sånn det var da jeg vokste opp i Lyngen. Det hendte vi måtte hente sauene inn på gården om sommeren, fordi det begynte å snø sånn, så dette vekker barndomsminner. Jeg synes snøværet er koselig, sier Sigbjørg Fagervold (71).

Turister fra sør

To turister fra Berlin fikk seg også en overraskelse under Tromsø-besøket sitt

Tamara Ohletz og Jan Ohletz.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

– Dette er ikke akkurat hva vi forventet. Vi så for oss regnvær, men snø er tross alt bedre enn regn. Babyen vår liker visst også snøværet. I Berlin er det over 30 grader, og vennene våre sitter hjemme og ler av oss her vi blir nedsnødd, sier det tyske paret Tamara Ohletz og Jan Ohletz.

Lill-Heidi Heggen (26)  Foto: Ronald Johansen

 

– Nei, dette er ikke akkurat sommer. Når jeg ser værmeldingene fra sørpå så lurer jeg nesten på hvorfor jeg flyttet der ifra. Men jeg minnes at vi hadde slikt vær i Tromsø for fem år siden også, sier Lill-Heidi Heggen (26).