Dette bildet sikret David førsteplass i internasjonal fotokonkurranse

Den tromsøbosatte fotografen, David Wrangborg, stakk av med førsteplassen i den internasjonale fotokonkurransen, «CVCEPHOTO».

VINNERBILDE: Bilde fra Kitdalen, som ble tatt av David Wrangborg i februar, klatret helt til topps i internasjonal fotokonkurranse. Foto: David Wrangborg  Foto: David Wrangborg

nyheter

Fotokonkurransen, som har tematikken «mountain activity» – eller fjellaktivitet – ble lørdag arrangert i San Sebastian i Spania. En av fotografene som deltok, og stakk av med førstepremien, var den tromsøbosatte David Wrangborg.

«Dream green»

Wrangborg er fra Sverige, men har det siste 1,5 året bodd i Tromsø hvor han arbeider på UNN.

Vinnerbildet, «Dream green», er tatt i Kitdalen i februar i år. På bildet ser et snøbelagt fjellområde som blir lyst opp av et sterkt nordlys. I tillegg ser man et rødlig lys fra Tromsø i bakgrunnen.

Tilfeldig

– Vi kjørte på ski i området, og vi overnattet der. Det ble veldig sterkt nordlys, så da måtte jeg fotografere, sier Wrangborg sier til iTromsø.

– Man planlegger aldri nordlysbilder, men jeg hadde selvfølgelig med meg stativ og kamera på turen, sier han.

NATURFOTOGRAF: David Wrangborg. Foto: Privat 

 

– Spesielt

Som vinner av konkurransen fikk han 1.400 euro, statuett og dekket reise til prisseremonien.

– Det var herlig og spesielt å vinne. Jeg var med i fjor også, og da fikk to av mine bilder hederlig omtale. Det var stort bare det. Nå har jeg vunnet, og det er utrolig fint å få den type oppmerksomhet for bildene mine, sier han.

I tillegg til førsteplassen, fikk han også hederlig omtale for et annet fotografi.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter