I to tiår ble det hentet ut masser fra grustaket i Tønsvika

Nå fylles det igjen

Lastebilene går i skytteltrafikk mellom TUIL Arena og det gamle grustaket i Tønsvika.
nyheter

Byggesakssjef Laila Falck sier at det er et gammelt vedtak i kommunen rundt årtusenskiftet som nå iverksettes.

Skal tilbakeføres

– Det foregår en såkalt revegetering i området – det vil si at grunneierne setter landskapet tilbake i opprinnelig stand, sier Falck.

Ifølge Brith Christensen, en av grunneierne i området, har en annen grunneier, Steinar Wright, og selskapet Tønsvik AS tatt på seg ansvaret for å utføre jobben.

Mange kubikk

– Vi har inngått avtale med Peab Anlegg AS som står for grunnarbeidene rundt TUIL Arena i Tromsdalen. Herfra hentes det et betydelig antall kubikkmeter masser, sier Wright.

gammelt vedtak: Byggesakssjef Laila Falck sier at det er et gammelt vedtak i kommunene som nå effektueres.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Når påfyllingen er ferdig, skal arealene såes til, får iTromsø opplyst.

Daglig leder i Peab Anlegg AS, Bernt Jakobsen, presiserer også at det er et gammelt, kommunalt vedtak som nå effektueres.

Mye kjørt bort

Prosjektleder for TUIL, Stig Johnsen, sier at entreprenøren har kjørt bort masser til et byggeprosjekt på Kaldslett og til de gamle grustakene i Tønsvika.

– I sistnevnte tilfelle blir det snakk om drøye 5.000 kubikkmeter.

Johnsen sier at idrettslaget ikke får inntekter av masseforflyttingen.

– Det er ingen verdier i dette, men heller en hjelp til å bli kvitt det vi ikke trenger, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter