Nekter å gi seg på Håkøya-alternativet

Etter et gruppestyremøte intensiverer nå Høyre arbeidet med å realisere Kvaløyaforbindelsen.

Erlend Svardal Bøe (H)  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

I 2015 kjempet Høyre for å realisere en ny Kvaløyforbindelse. Nå intensiveres arbeidet for å få behandlet alternativet i kommunestyremøtet i juni.

- Dette løftet står Høyre ved og kommer til å arbeide aktivt for å oppnå i forbindelse med behandlingen av handlingsprogrammet for Tenk Tromsø, som skal behandles i kommunestyret i juni. Høyre mener det er feil at ny Kvaløyaforbindelse er lagt til siste periode i handlingsprogrammet, skriver Erlend Svardal Bøe i en pressemelding mandag kveld.

Han forteller at Kvaløyforbindelsen er en viktig forbindelse for de som bor der, og ikke minst byens utvikling. Om ikke alternativet prioriteres blir det ikke snakk om realisering før siste periode, som er før i år 2035-2039.

- Høyre kommer derfor til å foreslå at ny Kvaløyaforbindelse legges til første periode i handlingsprogrammet og at trasé for ny Kvaløyaforbindelse endres fra Selnes til Håkøya. Høyre mener en ny Kvaløyaforbindelse via Håkøya er det mest fremtidsrettede alternativet og det alternativet som best ivaretar beredskap, næringsutvikling og byutvikling. Det vises også til at et flertall av partiene i kommunestyret har gått til valg på trasé via Håkøya.