På denne puben får de gjestene til å jobbe gratis

Gjestene drar i gang dugnad for å fikse taket på favorittpuben sin – Pøbben med ø.

NYTT TAK: Gjestene til Pøbben med ø trår til for å hjelpe med å fikse taket.  Foto: Privat

nyheter

Pøbben med ø har kanskje noen ivrigere gjester enn en gjennomsnittlig pub. Distriktspuben ligger i Straumsbukta på Kvaløya og da det ble kjent at bygdas samlingsplass trenger nytt tak, tok stamgjestene grep.

LES OGSÅ: Utvider ølfestivalen etter fjorårets suksess

Nå har gjestene – eller Pøbbens venner, som de selv kaller seg – invitert til konsert til inntekt for nytt tak.

– Vi ønsker å gi litt tilbake til Per og Rigmor for alt arbeidet de legger i at vi har et slikt flott sosialt treffpunkt i bygda, skriver Pøbbens venner på Facebook-arrangementet «Tak-rock på Pøbben med ø».

LES OGSÅ: – Det er ikke ofte du kan spise frokost og vifte med glowsticken samtidig

Pub-eierne selv, skal være gjester denne kvelden.

– Tenk deg å ha så herlige kunder, sier pub-vert Per Olsen.

Måtte sette fram bøtter

Han har drevet puben i 20 år. Lokalet er enda eldre, og det merker de nå.

– Det er et gammelt lokale og taket har mange lekkasjer. Her om dagen måtte jeg sette ei bøtte på biljardbordet. Å fikse et tak er et stort prosjekt og puben har ikke økonomi til det, sier Olsen.

Det kom han til å nevne for noen av bygdas beboere på en fest. 

– Så gikk det et halvt år, og vi hadde en ny fest. Da ble vi plutselig tatt til side og det sto en hel gjeng foran oss og sa de skulle gjøre alt for å hjelpe oss. De hadde laget ei Facebook-gruppe med flere hundre medlemmer og hadde planer om en pub-kveld for å samle inn penger til nytt tak, sier Olsen.

- Litt flaut

Det vekket flere følelser hos pub-verten.

– Det er litt flaut og litt rart. Man vet jo ikke helt hvordan man skal ta slike ting. Men det er veldig hyggelig at folk setter pris på puben, sier Olsen.

De er nemlig avhengig av litt ekstrahjelp.

– Puben drives nærmest på dugnad, og jeg har sagt at så lenge folk er med og synes det er artig å stille opp, så skal vi fortsette.

Alternativet ville vært at puben ble lagt ned. Inntektene fra puben dekker akkurat eiendomsavgift og kommunale avgifter.

– Skulle vi tjent mer på dette, så måtte vi har bygd det om og leid ut til turister. Men da ville jo ikke bygda fått like mye igjen for det, sier Olsen.

Gjestene skal også snekre

10. juni arrangerer de tak-rock og da blir pub-verten plassert på andre siden av bardisken.

– Jeg har fått beskjed om at jeg ikke får lov å gjøre noe – jeg skal være gjest. Det blir spennende det, sier Olsen.

Ikke bare har gjestene invitert til fest – Pøbbens venner planlegger at de selv skal skifte taket på puben på dugnad i september.

– Det er utrolig hyggelig at gjestene stiller opp på denne måten, sier pub-verten.

Ville overraske

Initiativtaker Marit Johannessen ville aller helst overraske pub-eierne med å få på plass nytt tak uten at de merket det, men det lot seg ikke gjøre.

– Vi snek oss opp på taket for å sjekke tilstanden og hentet inn tilbud, og da fant vi ut at vi ikke kunne gjennomføre noe uten at pub-eierne visste noe. Da fikk jeg ideen til å ha en pub-kveld der vi samler inn penger til nytt tak, forteller Johannessen.

De trenger rundt 100.000 kroner og håper at «Tak-rock» vil hjelpe til å få inn en god del av pengene. Under arrangementet stiller 10–15 personer opp frivillig for å jobbe. Enda flere stiller på selve dugnaden.

– Per og Rigmor jobber bestandig for at vi skal kose oss, så nå skal de få lov å kose seg. Puben er viktig for Straumsbukta, for det er en plass som har ført til at mange flere har blitt kjent, enn om det ikke hadde vært en pub i bygda. Det er en møteplass som har blitt viden kjent, og det kommer folk fra byen, fra Malangen og yttersia av Kvaløya. Det er en spesiell pub – en pub med sjel. Vi ønsker å vise at vi setter pris på det arbeidet det er å ha puben. For det er ingen tvil om at det er mye arbeid, sier Johannessen.