Må i fengsel etter promillekjøring

En mann kjørte fra Tromsø til Storfjord med 2,13 i promille.
nyheter

En mann (46) er dømt etter at han i september i fjor kjørte en personbil fra Tromsø til Storfjord med promille. Blodprøven, som ble tatt cirka en halv time etter kjøringen, viste en alkoholkonsentrasjon på 2,13 promille.

Mannen avga en uforbeholden tilståelse i retten, og erkjente at han kjørte strekningen.

I skjerpende retning, la retten vekt på at det var snakk om svært høy promille på en godt trafikkert veistrekning. I tillegg skal 46-åringen ha kombinert alkoholinntaket med innsovningstabletter før han satt seg bak rattet.

Vedkommende får strafferabatt som følge av tilståelsen, og retten finner 36 dagers fengsel som passende.

I tillegg må mannen betale en bot på 46.000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. I tillegg mister han lappen i tre år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter