Mathallen skal lage mat under årets Buktafestival

Restauranten i Grønnegata skal stå for serveringen under sommerens festival. Første rett på menyen er allerede klar.

Smakfullt: Festivalsjef for Bukta, Lasse Pettersen (til høyre), smaker på klippfiskbollene han får servert av kjøkkensjef på Mathallen, Gunnar Jensen (til venstre), og butikksjef Ørjan Jakobsen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Mat har blitt en stor del av Buktafestivalen. I fjor var det mange festivaldeltakere å se med boknafisk og fiskekaker i hånden. Med Mathallen på laget, blir det nye og spennende retter på menyen under årets festival.

– Vi skal blant annet servere bolinhos med chilimajones. Vi har tenkt på hva du har lyst til å spise når du drikker øl og hører på musikk. De er fantastisk gode og laget av fisk fra Senja, forklarer kjøkkensjef på Mathallen, Gunnar Jensen.

– Det er en super festivalrett. Det er viktig å servere noe godt og enkelt som også ser bra ut, påpeker butikksjef Ørjan Jakobsen.

LES OGSÅ: Dette er høstens Driv-artister

Lokale råvarer

Nettopp lokale råvarer er noe både Bukta og Mathallen er opptatt av.

– Vi har de samme verdiene og et fokus på lokal og kortreist mat, sier festivalsjef, Lasse Pettersen.

Festivalsjefen er fornøyd med å ha Mathallen med på laget under årets festival.

– Dette er starten på et godt vennskap, og jeg er veldig stolt og gira over at Mathallen skal være med oss. De gir oss et skikkelig løft på matsiden.

Mat til 6.000 om dagen

Med en daglig kapasitet på 6.000 mennesker, både artister, frivillige og festivalgåere, blir dette Mathallens største catering-oppdrag noensinne.

– Dette er litt mer enn en full restaurant. Det blir heftig, men vi liker store utfordringer, sier Jakobsen.

– Vi bygger en liten by under festivalen. Det viktigste er kvaliteten. Vi skal være best på både festival og mat, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Bukta og iTromsø inngår samarbeid

Allergivennlig

Hele menyen er klar i løpet av juni. Der vil det være både nye retter, og noen gamle slagere.

– Vi kan ikke tulle for mye med menyen. Noen retter må stå. Blant annet vil boknafisken og fiskekakene fortsette, sier Jakobsen.

Gjengen på Mathallen lover også alternativer til allergikere og vegetarianere.

– Vi vil servere allergivennlige og vegetariske retter, sier Jensen.

– Alle skal få spise, forsikrer Jakobsen.

De har planer om å servere ti retter under festivalen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter