Etter nesten 17 år som førstelagmann er det slutt: – Skulle gjerne ha fortsatt

Arild Eidesen slutter som førstelagmann i Hålogaland lagmannsrett.

frykter kutt: Førstelagmann Arild O. Eidesen (til høyre) og lagmann Dag Nafstad frykter at foreslåtte kutt i lagmannsrettene får store konsekvenser, ikke minst hva angår saksbehandlingstiden.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Eidesen startet som lagdommer i 1984, før han tiltrådte i stillingen som førstelagmann i 2001.

Grunnen til at han slutter er at han fyller 70 år i oktober, mens den øvrige aldersgrensen for å være førstelagmann er 69 år.

– Jeg skulle gjerne ha fortsatt i stillingen, men slik er reglene, forteller Eidesen.

SLUTTER: Arild Eidesen vil fortsette i stillingen som førstelagmann Hålogaland lagmannsrett ut oktober.  Foto: John Strandmo

Kan fortsatt være lagdommer

Dette betyr for øvrig ikke at det er siste gangen man ser Eidesen i lagmannsrettens lokaler. Han kan nemlig være dommer i lagmannsretten inntil han er fylt 73 år.

– Da kan jeg være dommer så mye jeg har omfang til, sier Eidesen.

Erstattes av Nylund

Monica Lill Hansen Nylund kommer til å erstatte Eidesen som førstelagmann ved Hålogaland lagmannsrett.

– Det kommer til å bli veldig spennende. Det er mye nytt som skjer i domstolene med nye utfordringer og nye prosjekter. Jeg kommer til en flott domstol med mange kompetente medarbeidere, sier Nylund.

OVERTAR: Monica Lill Hansen Nylund tar over for Arild Eidesen. Foto: Martine Haugland  Foto: MARTINE HAUGLAND

Hun er ikke redd for å ta over for veteranen.

– Jeg kan ikke fylle andre sine sko, det er mine egne sko som skal fylles. Arild har vært en tydelig og kunnskapsrik leder. Jeg får prøve å plukke opp de gode tingene som han har lagt igjen.

Nylund, som har vært dommer i lagmannsretten siden 2003, kommer etter all sannsynlighet til å tre inn i førstelagmannstillingen i høst.

– Det er opp til domstolsadministrasjonen når jeg skal begynne. Jeg vet at Arild skal fortsette i stillingen ut oktober, så jeg antar at jeg begynner 1. november.

Eidesen tror Nylund kommer til å gjøre det bra som førstelagmann.

– Hun er en meget dyktig dommer så det tror jeg kommer til å gå helt fint.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter