Flere trosset regnet for utegudstjeneste i Telegrafbukta

Flere av Tromsøs kirker, menigheter og kirkelige organisasjoner inviterte mandag til felles gudstjeneste i regnet.

VÅTT, MEN IKKE GLISSENT Godt over 80 personer tok 2. pinsedag turen til Telegrafbukta. Der arrangerte nemlig de ulike kristne trossamfunnene i Tromsø fellesgudstjeneste.  Foto: Miriam Leiros

nyheter

Jill Kjølaas Sæterbø er prest i Domkirka og Tromsø International Church. Hun er blant arrangørene av den økumeniske gudstjenesten som fant sted i Telegrafbukta 2. pinsedag.

– En økumenisk gudstjeneste er en gudstjeneste som samler flere kirker og menigheter til en gudstjeneste. Vanligvis er kirkene forskjellige, i både gudstjenester og innhold i troen. I dag ønsker vi å samle kirkene for å feire det vi har til felles og at vi hører sammen. Pinsen markerer denne enheten, sier Sæterbø.

LES OGSÅ: «Været – det sentrale i den glemte høytid!»

Godt oppmøte

Leif Vollan er pastor i Baptistkirken. Han synes det er hyggelig at alle kirkene samles.

– Det er fantastisk fint å være en så hyggelig blanding når vi skal feire pinsen. Det er viktig å markere at kirkene står sammen og feirer alt vi har til felles, sier han.

FELLESGUDSTJENESTE Representanter fra flere av kirkene og meninghetene i Tromsø sto bak gudstjenesten.  Foto: Miriam Leiros

Gudstjenesten ble holdt i Telegrafbukta, utenfor Kvitnesgården. Dersom været ikke skulle klaffe, meldte arrangøren at gudstjenesten kunne flyttes til Domkirka. Tross regn og kulde ble imidlertid gudstjenesten holdt ute som planlagt.

– Vi sa på et tidspunkt at vi ville være fornøyde dersom 30 personer tok turen. Nå ser det mer lovende ut, sier Vollan.

Sæterbø opplyser at de har satt fram 80 stoler.

– Jeg håper det ikke er nok, sier hun med et smil.

Og det ble det heller ikke. Tross været, ble noen stående.

LES OGSÅ: Innvier det unike orgelet med festival (for abonnenter)

Fint samarbeid

Gudstjenesten er et samarbeid mellom flere av menighetene og kirkene i Tromsø. Selv om det ikke første gang menighetene arrangerer en slik gudstjeneste sammen, er ikke Sæterbø sikker på om de kommer til å gjøre akkurat denne gudstjenesten til en tradisjon.

– Det blir ei vurdering vi er nødt til å ta senere. Det har tatt rundt tre måneder å planlegge denne gudstjenesten, så nå har jeg fullt fokus på den, sier hun.

Domkirka, Elverhøy og Grønnåsen menighet, Pinsemenigheten Filadelfia, Frelsesarmeen, Baptistkirka, Norkirka, NMS, Samarbeidsråd Menighet og Misjon og Den katolske menighet i Tromsø er blant dem som deltar på gudstjenesten.

LES OGSÅ: Internettleverandøren trodde Tromsø-kirken ble hacket – tallene var for gode til å tro (for abonnenter)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter