Sjekk hvilke godbiter du har i vente under byens internasjonale uke

Matfestival, konserter og kunstutstillinger er bare litt av det som skjer i forbindelse med årets internasjonale uke.

  Foto: Privat

nyheter

Fra tirsdag til lørdag arrangerer Tromsø kommune, i samarbeid med byens internasjonale og flerkulturelle medborgere, internasjonal uke.

- Målet er å feire mangfold, bringe folk sammen gjennom aktiviterer og skape engasjement på tvers av religion, nasjonalitet og etnisitet, sier Nasra Omar, prosjektleder i Tromsø kommune.

På programmet står blant annet en storstilt matfestival på Stortorget mellom klokken 19.00 og 21.00 torsdag.

- Det er et initiativ fra det muslimske miljøet i byen. De to moskeene vi har i byen, Alnor Senter og Islamsk Senter for Nord-Norge, disker opp mat fra Nord- og Øst-Afrika og Midtøsten. Nå er det jo ramadan, så da får man en smak på den tradisjonelle maten muslimer pleier å bryte fasten med på kvelden. Ikke gå hjem rett hjem fra jobb, stikk heller innom og hils på! Det kommer til å lages mye mat, forteller Omar.

Lørdag er det igjen duket for spennende retter, da akkompagnert av musikk og dans.

- Det er jo meldt kjempevær, så da slår alle vi som har tenkt å gjøre ting den dagen oss sammen og setter opp ei stor scene midt på torget. Det blir blant annet musikk fra et kurdisk band som heter Newroz. De er utrolig dyktige musikere som har funnet hverandre her oppe og som spiller sammen hver dag. I tillegg kommer blant annet rapperen Martin Kauric, også kjent som Cow Rich, Tamba, og kanskje Moisés Gadea. Det blir også tradisjonelle danser fra Spania, Iran, Syria og Norge med flere, sier Omar.

Se det fulle programmet her.

I anledning scenefesten, stiller internasjonale foreninger, lag og frivillige organisasjoner opp med matboder.

- Det er den filippinske nasjonaldagen på søndag, så den filippinske foreningen her i byen vil vise frem deres mattradisjoner og tradisjonelle klesdrakter, legger Omar til.

I tillegg til de store arrangementene på Stortorget, er det i løpet av uka planlagt flere mindre aktiviteter - flere av dem i Levende Lokaler i Storgata.

- Vi vil også være å finne på Tromsø Museum, i botanisk hage og på Verdensteatret, legger prosjektlederen til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter