Reiseforsikringen din dekker ikke nødvendigvis barna dine

Etter fylte 21 år dekker ikke lengre foreldrenes forsikring barna. Det er det ikke alle som er klar over.

REISEFORSIKRING: Det er ikke alle som er klar over at de ikke nødvendigvis er dekket av familien reiseforsikring. Illustrasjonsfoto.  Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

nyheter

Mange unge voksne bor fortsatt hjemme hos familien og tror at forsikringen også gjelder dem. Dette er ikke tilfelle fra den dagen du fyller 21 år, noe som fort kan skape problemer.

– Folk tenker ofte ikke over det før ferien, og ringer i ettertid når en hendelse har skjedd. Nå nærmer det seg høytid for de telefonsamtalene, sier pressekontakt i Tryg Forsikring, Arvid Steen.

HØYTID: Pressekontakt i Tryg Forsikring, Arvid Steen, sier det er høytid fra fortvilte barn og foreldre som oppdager at eldstebarnet ikke er dekket av reiseforsikring.  Foto: Privat

Kan bli dyrt

Dersom du reiser utenfor Europa kan det bli kostbart å ikke være dekket av reiseforsikring.

– Hvis du blir syk i for eksempel USA og må fraktes hjem med sykehusfly kan dette bli veldig dyrt. Sykehusopphold og flyreisen kan fort komme opp imellom 500.000 og en million kroner, sier Steen, og fortsetter:

– Mange tror at ambassaden kan hjelpe dem med å dekke utgiftene.

Glemmer reiseforsikring

Steen tror grunnen til at mange ikke er klar over dette er todelt.

– Noen har ikke sjekket vilkårene og tror automatisk at reiseforsikringen gjelder alle barna som bor hjemme. Andre har ikke tenkt noe særlig over det. Det er mange som drar på ferie uten å tenke over reiseforsikring i det hele tatt, sier han.