Portugal-kampanje ga eksportøkning

Sjømateksporten økte med 13 prosent i mai.

ØKNING: Sjømateksporten økte med 13 prosent. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det kommer fram i en pressemelding fra Norges sjømatråd.

Norge eksporterte 163.000 tonn sjømat for totalt 7,6 milliarder kroner i mai. Volumet var på samme nivå, mens eksportverdien økte med 888 millioner kroner eller 13 prosent, sammenlignet med mai i fjor.

– Kampanjetrykk i Portugal

– I mai måned var det vekst i eksporten for alle de største kommersielle artene som laks, torsk, hyse og sei. Spesielt økte etterspørselen etter norsk laks i Asia. Det innebærer at en stadig større andel av den norske laksen går til rått konsum. Lakseprisen var i mai måned på 70 kroner per kilo, noe som er den nest høyeste prisen som er målt i år, sier Paul T. Aandahl analytiker i Norges sjømatråd i pressemeldingen.

– For torsk ser vi størst vekst for konvensjonelle produkter som saltfisk og klippfisk. De viktigste driverne er økt kampanjetrykk i Portugal og vekst i den brasilianske økonomien, sier Ingrid Kristine Pettersen analytiker i Norges sjømatråd.

«Alle» vil ha sild

Norge eksporterte 2.900 tonn ørret i løpet av mai måned. Dette er 43 prosent mindre sammenlignet med samme måned i fjor. Eksporten av sild økte mest. Norge eksporterte nemlig 4.700 tonn sild forrige måned, noe som er en økning på hele 75 prosent sammenlignet med mai 2016.