Se opp for disse dyrene i veikanten

På Kvaløya meldes det om større forekomster av elg langs hovedveiene.

Her ser vi en elgku med kalv langs hovedveien i Finnvika på Kvaløya onsdag.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Viltnemdas leder Arnold Hauan mener bilister bør være obs på dyrene, som ofte oppholder seg langs kantene av bilveiene.

– At det er elg langs veiene er for så vidt ikke noe nytt, men akkurat på denne tida kan det være flere av dem. Elgene kan bli et problem for trafikken.

Hauan forklarer elgens vandringer ned mot hovedveiene med at det er utbeitet i skog og mark.

– De første områdenen som blir grønne, ligger nede ved havet, der de fleste hovedveier går. Elgkalvene begynner å bli ett år gamle, og det er selvfølgelig ikke ønskelig at disse oppholder seg langs bilveiene, men de leter rett og slett etter det beste beitet, forklarer han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter