Flomvarsel oppjustert til klasse 3

Flomvarselet er nå på klasse 3 i Troms.

HØY VANNSTAND: Tromsdalselva var litt større enn normalt i dag.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det melder NVE på varsom.no.

- Faregraden er nå på oransje nivå. Dette er den nest høyeste faregraden vi har. Dette innebærer at vannet blir kraftigere i elvene, forteller Heidi Stranden, flomvarsler i NVE.

- Det vil så klart være lokale variasjoner innad fylkene, legger hun til.

- Vær på vakt

Stranden oppfordrer de som skal ferdes i fjellene om å være forsiktig.

- Man bør følge med på nettsidene våre. Det er mange som går på fjellet nå som det er så fint vær, blant annet med ski på bena. Selv om det er varmt i været, så har skredfaren økt. Det kan komme både snøskred og sørpesked.

Flomvarselen kommer til å være på klasse 3 også på lørdag.

- Søndag vil den per nå gå tilbake til klasse 2. Det er ferdi det er meldt kaldere vær.

Jordskred står i ro

Faren for jordskred står for øyeblikket på klasse 2 i Troms. Ifølge varsom.no vil den forbli på klasse 2 ut helgen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter