Arrangøren hyller lokalbefolkningen for suksessen til Ersfjorddagen

Lørdag var det full rulle da Ersfjorddagen for syvende gang gikk av stabelen i Ersfjordbotn.

Roser lokalbefolkningen: Arrangør Inger Falck var stolt av arrangementet og innsatsen til folket i Ersfjordbotn. Foto: Henrik Elvejord Borg 

nyheter

Folk fra fjern og nær tok seg tid til å nyte solen da været viste seg fra sin beste side under arrangementet som har blitt en årlig tradisjon.

Blant de mange aktivitetene som sto på programmet lørdag, var hesteridning en av dem. Her stilte Maia Mosli-Berglund (34) og datteren Ronja Mosli-Berglund (12) opp med hester som barna kunne ri på.

Stor suksess

Mosli-Berglund var godt fornøyd med dagen.

– Vi har holdt på i hele dag med hesteridningen. Det har vært en stor suksess, og det ser ut til at vi må holde på en stund til, sier Maia Mosli-Berglund når iTromsø er innom arrangementet i 15-tiden lørdag.

FORNØYD: Både mor Maia og datter Ronja Mosli-Berglund var strålende fornøyde med dagen. Foto: Henrik Elvejord Borg 

Mye moro

Datteren Ronja var også svært fornøyd med dagen.

– Jeg har hjulpet til med hestene i hele dag. Det er viktig for oss at alle som vil skal få mulighet til å ri, og jeg vil at alle skal få en fin opplevelse, sier 12-åringen.

Stolt arrangør

Arrangør Inger Falck var stolteover hvor mange som hadde hjulpet til.

– Ersfjorddagene er i stor grad en dugnad for lokalbefolkningen. Alle her pusler litt med det gjennom året. Det er mange ting som skal klaffe for å få til dette. Idrettslaget har stilt med aktiviteter til barna, og mange av de lokale forretningene er også med og bidrar, forklarer hun.

I tillegg til hesteridning, sto aktiviteter som blant annet konserter, poesislam, utstillinger, rebusløp, ansiktsmaling og bryggefest på programmet.

Flyktninger og dikt

Falck forteller at høydepunktet for hennes del var diktlesning.

 – Vi hadde noen flyktninger som leste opp dikt de selv hadde skrevet om deres første møte med Tromsø. Det var veldig gøy å få høre hvordan de hadde hatt det da de først kom hit, forteller Falck.

Ble hedret

For andre året på rad benyttet også Ersfjordbotn utviklingslag arrangementet til å utdele prisen til Årets ildsjel. I år gikk den prisen til Svein Ole Eidesen.

Leder i Ersfjordbotn utviklingslag, Anne-Lise Kjelkvik, beskriver ham både som en primus motor i store hendelser, og en som påtar seg viktige småroller og oppgaver. Han er blant annet viktig for bygdehuset Eidtun, for havnelaget, for koret Nattmål og for Ersfjordbotn festivitetsorkester.

– Han bidrar med hammer og med kost, med musikk og med sang. Han bidrar med å holde styr på regnskap og med organisering. Han har lagt ned mange dugnadstimer for mange  forskjellige formål. Han er også den som nesten alltid påtar seg konferansierrollen på 17. mai og drar arrangementet godt i havn, forklarer Kjelkvik.