Feiret Roregattaens jubileum i knallvær

23 påmeldte lag sto klar da startskuddet for årets Roregatta gikk i Torghuken lørdag formiddag.

MASKERADEBALL: Venninnegjengen er med for 10. året på rad, og har tidligere vunnet kostymeprisen to ganger. 

nyheter

– Det er 20. gangen vi er med på Roregattaen, sier Hilde Grønbech.

Ifølge henne var det 23 lag påmeldt i år, noe som er færre enn det bruker å være, tross bedre vær enn på flere år.

Roregattaen arrangeres av blant andre Tromsø Roforening, der Grønbech og Doris Gressmyr er blant de ansvarlige. Eller uansvarlige, som de selv sier.

– Vi er så fornøyde uansett, selv om vi må endre litt på ruta for å unngå både telt og veiarbeid. Det er fantastisk vær og topp stemning, sier Gressmyr.

The Crazy Bunch

The CRAZY BUNCH: Vennegjengen er med for tredje året på rad. De stilte opp i gjennomførte Toy Story-kostymer.  Foto: DANIEL LILLEENG

Vennegjengen «The Crazy Bunch» var med på Roregattaen for tredje gang. Denne gangen var de utkledd som karakterer fra barnefilmen «Toy Story».

– Til nå har vi vunnet to kostymepriser, altså begge årene vi har deltatt. Vi har ikke vunnet gull ennå, men det skal vi i år, forklarer Hennie Fredriksen.

Hun er utnevnt som gruppeleder for den store vennegjengen. Kostymene er veldig viktig for dem, men de har håp for roingen og.

– I fjor tok vi sølv i roingen. Vi får se hvordan det går i år, sier hun.

Jubileumsfeiring

Etter oppstart i 1952 er det nå 65-årsjubileum for Roregattaen.

– Vi feirer jubileet med knallvær, sier en fornøyd Per Wiggo Skarpsverd Jørgensen.

Han er en ildsjel for roregattaen, og har 41 års erfaring bak mikrofonen.

– Ett år var det 66 lag påmeldt. Da sto jeg her i seks timer og pratet, og kunne ikke snakke i en måned etterpå. Jeg håper de finner noen som er litt klarere i røsten enn meg til å stå her og snakke snart, sier han.

Videre forteller Jørgensen at de er veldig fornøyd med årets jubileumsfeiring.

– Tidligere har vi rodd i all slags vær, både regn og snøfokk. I år ble det heldigvis sol. I tillegg har vi fått en helt ny herrebåt i år. De kom fra Trondheim for å ta mål av den gamle, slik at denne skulle bli så lik som mulig. Den gamle fløt bare av gammel vane, sier Jørgensen med et smil.