Feiret Roregattaens jubileum i knallvær

23 påmeldte lag sto klar da startskuddet for årets Roregatta gikk i Torghuken lørdag formiddag.

MASKERADEBALL: Venninnegjengen er med for 10. året på rad, og har tidligere vunnet kostymeprisen to ganger.  Foto: DANIEL LILLEENG

nyheter

– Det er 20. gangen vi er med på Roregattaen, sier Hilde Grønbech.

Ifølge henne var det 23 lag påmeldt i år, noe som er færre enn det bruker å være, tross bedre vær enn på flere år.

Roregattaen arrangeres av blant andre Tromsø Roforening, der Grønbech og Doris Gressmyr er blant de ansvarlige. Eller uansvarlige, som de selv sier.

– Vi er så fornøyde uansett, selv om vi må endre litt på ruta for å unngå både telt og veiarbeid. Det er fantastisk vær og topp stemning, sier Gressmyr.

The Crazy Bunch

The CRAZY BUNCH: Vennegjengen er med for tredje året på rad. De stilte opp i gjennomførte Toy Story-kostymer.  Foto: DANIEL LILLEENG

Vennegjengen «The Crazy Bunch» var med på Roregattaen for tredje gang. Denne gangen var de utkledd som karakterer fra barnefilmen «Toy Story».

– Til nå har vi vunnet to kostymepriser, altså begge årene vi har deltatt. Vi har ikke vunnet gull ennå, men det skal vi i år, forklarer Hennie Fredriksen.

Hun er utnevnt som gruppeleder for den store vennegjengen. Kostymene er veldig viktig for dem, men de har håp for roingen og.

– I fjor tok vi sølv i roingen. Vi får se hvordan det går i år, sier hun.

Jubileumsfeiring

Etter oppstart i 1952 er det nå 65-årsjubileum for Roregattaen.

– Vi feirer jubileet med knallvær, sier en fornøyd Per Wiggo Skarpsverd Jørgensen.

Han er en ildsjel for roregattaen, og har 41 års erfaring bak mikrofonen.

– Ett år var det 66 lag påmeldt. Da sto jeg her i seks timer og pratet, og kunne ikke snakke i en måned etterpå. Jeg håper de finner noen som er litt klarere i røsten enn meg til å stå her og snakke snart, sier han.

Videre forteller Jørgensen at de er veldig fornøyd med årets jubileumsfeiring.

– Tidligere har vi rodd i all slags vær, både regn og snøfokk. I år ble det heldigvis sol. I tillegg har vi fått en helt ny herrebåt i år. De kom fra Trondheim for å ta mål av den gamle, slik at denne skulle bli så lik som mulig. Den gamle fløt bare av gammel vane, sier Jørgensen med et smil.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter